• Πολιτική

  «Σπαρτιάτες»: Άρση ασυλίας των 11 βουλευτών με 285 «ναι»

  • NewsRoom
  Ο πρόεδρος, Β. Στίγκας, και μέλη της ΚΟ των Σπαρτιατών

  Ο πρόεδρος, Β. Στίγκας, και μέλη της ΚΟ των Σπαρτιατών


  Το πράσινο φως για την άρση ασυλίας των βουλευτών της ΚΟ «Σπαρτιάτες», προκειμένου οι «11» να καταθέσουν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τις καταγγελίες του Βασίλη Στίγκα περί συσχέτισης με τον Ηλία Κασιδιάρη, άναψε πριν από λίγο η Βουλή.

  H Ολομέλεια της Βουλής, αποφάσισε την άρση της ασυλίας των 11 βουλευτών των Σπαρτιατών Αθανασίου Χαλκιά, Χαράλαμπου Κατσιβαρδά, Γεωργίου Μανούσου, Αλεξάνδρου Ζερβέα, Ιωάννη Δημητροκάλλη, Διονυσίου Βαλτογιάννη, Γεωργίου Ασπιώτη, Μιχαήλ Γαυγιωτάκη, Ιωάννη Κόντη, Πέτρου Δημητριάδη και Κωνσταντίνου Φλώρου.

  Κατά την ψηφοφορία ψήφισαν 286 βουλευτές. Υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών ψήφισαν 285 βουλευτές και κατά ένας.

  Κατά τη συζήτηση και λήψη της απόφασης – σύμφωνα με τα άρθρα 62 του Συντάγματος και τα άρθρα 43Α και 83 του Κανονισμού της Βουλής – μίλησε ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Στίγκας, ενώ τοποθετήθηκαν και οι βουλευτές, των οποίων ζητείτο η άρση της ασυλίας τους.

  Το αίτημα της άρσης της ασυλίας των έντεκα είχε ζητήσει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη στο πλαίσιο της προανακριτικής έρευνας που διεξάγει για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων κατά τις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

  Διαβάστε επίσης:

  Συνάντηση Μητσοτάκη-Μακρόν: Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στη Γάζα και η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας διά θαλάσσης

  «Καρατόμηση» του Άδωνι Γεωργιάδη ζητά ο Κασσελάκης από τον πρωθυπουργό

  Μητσοτάκης στο Politico: Αναγνωρίζουμε ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αμυνθεί όμως έχει σημασία ο τρόπος που το κάνει  ΣΧΟΛΙΑ