• Πολιτική

    Σόου Παππά: “Καρφώνει” τους πάντες… εκτός από τον Καλογρίτσα

    Νίκος Παππάς. Ετών 52.Υπουργος Επικρατείας


    Σκληρή επίθεση κατά… σχεδόν πάντων εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» για το «καυτό» ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών. Τηλεοπτικοί σταθμοί, Γιάννης Αλαφούζος, Γιάννης Βαρδινογιάννης, Δημήτρης Κοντομηνάς – ο μόνος για τον οποίο ο υπουργός δεν είχε να πει κακό λόγο ήταν ο… εργολάβος του Μαξίμου (και σύντομα καναλάρχης του Μαξίμου;) Χρήστος Καλογρίτσας!

    Χρήστος Καλογρίτσας
    Χρήστος Καλογρίτσας. Επιχειρηματίας

    Ο Νίκος Παππάς επιχείρησε να υπερασπιστεί τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την αδειοδότηση των καναλιών, τονίζοντας πως «εμείς δεν είμαστε σκιτζήδες, δεν κάνουμε γελοιότητες» και καταγγέλλοντας τους υπάρχοντες τηλεοπτικούς σταθμούς ότι έκαναν… αεροπειρατεία, καθώς «πήραν τον αέρα της χώρας με τρόπο σκοτεινό».

    Συνεχίζοντας την επίθεσή του κατά των τηλεοπτικών σταθμών, κατηγόρησε ανοιχτά τον ΣΚΑΪ, τον Alpha και το Star ότι δεν προβάλλουν ειδήσεις στα δελτία τους, αλλά τα επιχειρήματά τους κατά της διαδικασίας αδειοδότησης των καναλιών.

    Άφησε ωστόσο… ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο οι τέσσερις υπερθεματιστές να μην είναι τελικά αυτοί που θα πάρουν τις τέσσερις άδειες, διαμηνύοντας ότι «δεν είμαστε σε θέση σε κανέναν από τους τέσσερις καναλάρχες να πούμε ότι θα πάρει την άδεια, συντρέχουν και άλλες προϋποθέσεις», ενώ επεσήμανε ότι «υπάρχει ενδεχόμενο να μην περάσουν στην επόμενη φάση κάποιοι από τους υπερθεματιστές. Αν δεν είναι εντάξει κάποιος φεύγει το επόμενο δευτερόλεπτο».

    Έκανε μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στην περίπτωση του Γιάννη Αλαφούζου (ΣΚΑΪ), για τον οποίο διερωτήθηκε αν έχει κάποιος τη δυνατότητα να ανταποκριθεί οικονομικά όταν έχουν μπλοκαριστεί οι λογαριασμοί του.

    Γιάννης Αλαφούζος. Μέτοχος SKAI
    Γιάννης Αλαφούζος. Μέτοχος SKAI

    Όσον αφορά στα κανάλια που δεν αδειοδοτήθηκαν, σχολίασε για τον Γιάννη Βαρδινογιάννη (Star) ότι θα πρέπει να εξηγήσει στους εργαζομένους του Star για ποιο λόγο έκανε τόσο χαμηλή προσφορά στη διαγωνιστική διαδικασία, ενώ άφησε αιχμές και κατά του Δημήτρη Κοντομηνά για το περίφημο «περούκα-gate», υποστηρίζοντας πως οι δύο ρεπόρτερ του Star και του Alpha που πιάστηκαν να τον παρακολουθούν λειτουργούσαν κατ’ εντολή των καναλιών για τα οποία εργάζονταν.

    kontominas

    Σε εντελώς αντίθετο μήκος κύματος ήταν οι αναφορές του για τον Χρήστο Καλογρίτσα. Όπως ανέφερε για εκείνον, «χαίρομαι που κανείς δεν είπε ότι δανείστηκε “με αέρα” και δεύτερον σας παραπέμπω στην ανακοίνωση της Τράπεζας Αττικής. Να κάνω, δε, και μια διευκρίνιση, ότι ο Ιωάννης Καλογρίτσας δεν έχει την ιδιότητα του κατασκευαστή». Ανέφερε παράλληλα ότι η υπόθεση είναι υπό διερεύνηση και όλες οι ενστάσεις που έχουν κατατεθεί θα εξεταστούν.

    «Εύχομαι καλή τύχη σε όσους λένε ότι η υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες είναι το δικό μας Βατοπέδι», σημείωσε απαντώντας στην κριτική εναντίον του ίδιου και της κυβέρνησης, και πρόσθεσε: «Κάποιοι προσπαθούν να εμπλέξουν στην υπόθεση αυτή και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητώντας την παρέμβασή του. Αυτό δείχνει ότι το προηγούμενο τηλεοπτικό καθεστώς της ασυδοσίας παίζει το τελευταίο του χαρτί. Έχουμε δεχτεί τα πάντα ξεδιάντροπα, μέχρι και τις οικογένειές μας, τους στενούς μας συγγενείς. Τα πάντα. Τους καλώ να συνεχίσουν γιατί και εμείς θα συνεχίσουμε».

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/o-tsipras-analii-sto-reuters-schedio-exodou-apo-tin-krisi-ke-fotografizete-thea-manchatan/76138



    ΣΧΟΛΙΑ