Πολιτική

Σοκαρισμένος ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας: «Δεν απέμεινε τίποτα από το αεροσκάφος»

  • NewsRoom


Στον τόπο του τραγικού αεροπορικού δυστυχήματος, στο οποίο βρήκε τραγικό θάνατο ο κυβερνήτης του εκπαιδευτικού αεροπλάνου της Πολεμικής Αεροπορίας που κατέπεσε σήμερα το πρωί,βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας.

Σοκαρισμένος, ο κ. Γιαννακούρας έδωσε τις πρώτες λεπτομέρειες στον Τύπο.

«Δυστυχώς σήμερα είχαμε ένα τραγικό συμβάν. Στην περιοχή των Κολλινών, σε ένα δύσβατο σημείο, έγινε η συντριβή του αεροσκάφους. Ευτυχώς δεν ξέσπασε πυρκαγιά , μιας και μετά τη συντριβή υπήρξε ανάφλεξη, αλλά τη στιγμή εκείνη έβρεχε καταρρακτωδώς και έσβησε η φωτιά, γιατί διαφορετικά θα είχαμε και άλλο κακό στην περιοχή, αφού είναι μια δασώδης περιοχή και δυσκολοπρόσιτη.

Από τα ευρήματα που είδα, ο πιλότος είναι νεκρός, από το αεροσκάφος δεν έχει απομείνει τίποτα, μόνο μικρά κομματάκια, και από ό,τι είδα κρατούσε το πηδάλιο, δεν είχε προλάβει να εκτοξευτεί και έπεσε στη χαράδρα.  Η διαφορά των 40 δευτερολέπτων στην ώρα εκτόξευσης των κυβερνητών ίσως να απέβη μοιραία για τον κυβερνήτη.

Όπως με ενημέρωσαν, το αεροσκάφος εκτελούσε μια εκπαιδευτική άσκηση περιδίνησης. Από ό,τι άκουσα, ήταν και οι δύο εκπαιδευτές και υπηρετούσαν στην Καλαμάτα. Άλλα στοιχεία δεν έχω.

Ο πιλότος που διεσώθη ήταν σοκαρισμένος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. Ο άτυχος περισυλλέγη από το Super Puma και μεταφέρθηκε στην Αθήνα .

Ως Περιφέρεια πρέπει να ανοίξουμε το δρόμο με μηχανήματα για να προσεγγίσει το ανακριτικό της αεροπορίας.

Είμαι σοκαρισμένος από την εικόνα, μιας και βρέθηκα στο σημείο της συντριβής, δεν έχει απομείνει τίποτα παρά μόνο ένα αλεξίπτωτο»

Πηγή: arcadia938.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Θρήνος στην Πολεμική Αεροπορία: Νεκρός ο κυβερνήτης του εκπαιδευτικού αεροσκάφους (pics)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Αυτός είναι ο πιλότος που έχασε τη ζωή του-Αφήνει πίσω του δύο παιδιά


ΣΧΟΛΙΑ