• Big Story

    Αυτός είναι ο πιλότος που έχασε τη ζωή του-Αφήνει πίσω του δύο παιδιά

    • NewsRoom

    Ο Νικόλαος Βασιλείου


    Ο επισμηναγός Νικόλαος Βασιλείου, που υπηρετούσε στην 363 Μοίρα, είναι ο άτυχος πιλότος που έχασε τη ζωή του το πρωί της Τρίτης, κατά την πτώση του εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τ-2 ανάμεσα στην Σπάρτη και την Καλαμάτα, όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας. Πρόκειται για έμπειρο πιλότο με πάνω από 2.500 πτήσης στο ενεργητικό του, ο δίδυμος αδελφός του οποίου είναι επίσης πιλότος και υπηρετεί στην Καλαμάτα από το 2010.

    Ο Νίκος Βασιλείου αφήνει πίσω του ορφανά δυο παιδιά.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης έκαναν προσομοίωση περιδίνισης του αεροσκάφους, ωστόσο εκεί δεν πέτυχε με την πρώτη και επιχείρησε να το επαναφέρει. Δυστυχώς, δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να αναφέρουν ότι «πηδάνε».

    Ο κυβερνήτης έμεινε προσπαθώντας μέχρι τέλους να σώσει το αεροσκάφος.

    Υπενθυμίζεται ότι είναι το δεύτερο ατύχημα της Μονάδας μέσα στο 2018. Το πρώτο είχε σημειωθεί τον περασμένο Ιανουάριο όταν αεροσκάφος Τ2 κατέπεσε λίγο έξω από το αεροδρόμιο.

    Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

    «Την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018 και ώρα 08:50, στο πλαίσιο εκπαίδευσης εκπαιδευτή πτήσεων με αεροσκάφος Τ-2 Buckeye, σε ειδική άσκηση (περιδίνηση), πραγματοποιήθηκε εγκατάλειψη 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης, με αποτέλεσμα ο μεν συγκυβερνήτης του αεροσκάφους να διασωθεί κάνοντας χρήση αλεξιπτώτου, ενώ ο κυβερνήτης, Επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Βασιλείου, εντοπίσθηκε νεκρός στην περιοχή πτώσης του αεροσκάφους. Οι δύο (2) Ιπτάμενοι ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500 ωρών».

    Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας έχει ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη διερεύνηση του ατυχήματος.

    Πάνος Καμμένος: Τριήμερο πένθος στην Πολεμική Αεροπορία

    Δυο παιδιά, 8 και 10 ετών, αφήνει πίσω του ο επισμηναγός ιπτάμενος Νίκος Βασιλείου όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο Πάνος Καμμένος. Η Πολεμική Αεροπορία κήρυξε τριήμερο πένθος για το χαμό του αδικοχαμένου αξιωματικού.

    Μάλιστα, ο υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι ο άτυχος επισμηναγός που σκοτώθηκε το πρωί της Τρίτης όταν συνετρίβη το εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-2 έχει δίδυμο αδελφό που υπηρετεί στην ίδια μοίρα στην 120ΠΕΑ. Ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους διασώθηκε και περισυνελέγη.

    Όπως ανέφερε ο κ. Καμμένος, οι δυο επισμηναγοί στο αεροσκάφος ήταν έμπειροι, με 2,5 χιλιάδες ώρες πτήσης ο καθένας.

    «Έκαναν άσκηση περιδίνησης, πρόκειται για ασφαλή άσκηση, ήταν και οι δυο έμπειροι… Ο πιλότος στην πίσω θέση ήταν ο εκπαιδευτής, πρόλαβε και έφυγε» εξήγησε ο υπουργός.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Θρήνος στην Πολεμική Αεροπορία: Νεκρός ο κυβερνήτης του εκπαιδευτικού αεροσκάφους



    ΣΧΟΛΙΑ