• Πολιτική

    Σμυρλής, γενικός διευθυντής ΝΔ: Περάσαμε σοβαρές εξωγενείς κρίσεις που αντιμετωπίστηκαν επαρκώς από την κυβέρνηση

    • NewsRoom

    Γιάννης Σμυρλής, γενικός διευθυντής αρμόδιος για τις εκλογές.


    «Ευτυχώς, δεν είμαστε ούτε στο 2015 που οι άνθρωποι περίμεναν στις ουρές στα ΑΤΜ για να πάρουν 60 ευρώ, ούτε στο 2019 που η βαθιά κρίση έκανε τους ανθρώπους να μην σκέφτονται καν να φύγουν για το Πάσχα», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Σμυρλής, που μίλησε για θέματα της επικαιρότητας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ1.

    Τόνισε επίσης: «Έχουμε περάσει μια τετραετία με σοβαρές εξωγενείς κρίσεις, που αντιμετωπίστηκαν επαρκώς από την κυβέρνηση και καταφέραμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2019. Καταφέραμε να μειώσουμε φόρους, να φέρουμε ανάπτυξη, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας (300.000 νέες θέσεις), να πετύχουμε ρεκόρ εξαγωγών και ρεκόρ επενδύσεων».

    Αναφορικά με τις επενδύσεις, ο γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε ότι «επί ΣΥΡΙΖΑ, στα 4 χρόνια είχαμε 1,2 δισ. ευρώ στρατηγικές επενδύσεις και επί Νέας Δημοκρατίας φτάνουμε τώρα τα 9 δισ. ευρώ. Έχει αλλάξει το τοπίο». Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δε θέλει επενδύσεις, γιατί θεωρεί «το κεφάλαιο κάτι κακό» και τόνισε: «Εμείς θεωρούμε πως φέρνοντας κεφάλαιο στη χώρα δημιουργείς καλύτερες συνθήκες για όλους τους Έλληνες, γιατί μπορούν στην Ελλάδα να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, να βρουν καλύτερες δουλειές».

    Επιπλέον, ο κ. Σμυρλής επεσήμανε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε 27 φόρους, εμείς μειώσαμε 50 φόρους. Ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε 7 δισ. ευρώ φόρους, εμείς αφαιρέσαμε 7 δισ. ευρώ φόρους. Με αποκορύφωμα να μας υπόσχεται ότι θα καταργήσει την εισφορά αλληλεγγύης, την οποία ήδη εμείς καταργήσαμε πριν λίγες εβδομάδες».

    Ο Γιάννης Σμυρλής κλείνοντας και σχολιάζοντας το θέμα της συμπληρωματικής τροπολογίας για τον αποκλεισμό εγκληματικών οργανώσεων από τη συμμετοχή στις εθνικές εκλογές, δήλωσε πως στον βωμό των εκλογών ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ προτιμάει να κλείσει το μάτι στη ΧΑ, όπως κάνει διαχρονικά για να ψαρέψει ό,τι μπορεί από τα άκρα.

    Διαβάστε επίσης:

    Οικονόμου: Ας αφήσει ο κ. Τσίπρας, έστω για λίγο, τις θεωρίες συνομωσίας στην άκρη



    ΣΧΟΛΙΑ