• Πολιτική

    «Σκληρό κυβερνητικό μπλοκ» στην Εξεταστική – Καταθέτουν πρώην Διοικητές της ΕΥΠ

    • Του Αντώνη Ι. Αντωνόπουλου
    Οι δυο πρώην διοικητές της ΕΥΠ Θ. Δραβίλλας και Γ. Ρουμπάτης

    Οι δυο πρώην διοικητές της ΕΥΠ Θ. Δραβίλλας και Γ. Ρουμπάτης


    Μαραθώνια προβλέπεται η συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τις υποκλοπές στην οποία έχουν κληθεί να καταθέσουν από τις 10.00 π.μ οι δυο πρώην διοικητές της ΕΥΠ Θ Δραβίλλας και Γ. Ρουμπάτης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες  ο κ. Δραβίλλας κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες σχετικά με τη καταστροφή του υλικού από τη νόμιμη επισύνδεση του Νίκου Ανδρουλάκη φέρεται να είπε πως η  καταστροφή εγγράφων και στοιχείων παρακολούθησης είναι μια πολύπλοκη διαδικασία και δεν μπορεί να γίνει από λάθος η τυχαία.

    Φέρεται να παραδέχθηκε επίσης ότι επί θητείας του παρακολουθούνταν ο ξένος επενδυτής της Ζακύνθου.

    Στην έναρξη της συζήτησης τέθηκε  το θέμα της άρσης του   απορρήτου. Από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισημάνθηκε ότι το απόρρητο δεν αντιτάσσεται  στην εξεταστική επιτροπή και στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

    Μάλιστα απορρίφθηκε και το αίτημα που φέρεται να κατέθεσε  ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος για να διακοπεί η διαδικασία προκειμένου ο πρωθυπουργός  να άρει το απόρρητο από τα στελέχη της ΕΥΠ.

    Στη συνέχεια η κυβερνητική πλειοψηφία  φέρεται πως απέρριψε  και το αίτημα της αντιπολίτευσης για  να ζητηθεί γνωμοδότηση από την Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής τόσο για το θέμα του απορρήτου όσο και  για το αν χρειάζεται απόφαση της Ολομέλειας για να επεκταθεί το αντικείμενο της Εξεταστικής.

    Διαβάστε επίσης

    Έξω δεν πάμε καλά… – Δριμεία επίθεση από γαλλικά μέσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη στη σκιά της συνάντησης με τον Μακρόν



    ΣΧΟΛΙΑ