• Πολιτική

    «Σκευωρία» Novartis: Πότε ξαναρχίζει η ανάκριση για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο

    Δημήτρης Παπαγγελόπουλος


    «Ξεμπλοκάρει» η ανάκριση  για τις παρεμβάσεις στην έρευνα της Novartis και τις  ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, η οποία είχε «μπλοκάρει» μόλις στην πρώτη κατάθεση μάρτυρα.

    Ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος που στις 6 Νοεμβρίου, 3 ώρες μετά την έναρξη της κατάθεσης του, αποχώρησε από τον Άρειο Πάγο δηλώνοντας  ότι «δεν ολοκληρώθηκε η κατάθεσή του και θα επανέλθει, γιατί πρέπει να διευκρινιστούν ορισμένες λεπτομέρειες».

    Όπως αργότερα προέκυψε, αιτία της διακοπής της κατάθεσης ήταν η διαφωνία που είχε προκύψει για το εάν  η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασιλική Θεοδώρου (εισαγγελέας στην ανάκριση) έχει δικαίωμα  να υποβάλει ερωτήσεις στους μάρτυρες που καταθέτουν. Τελικά μετά από ένα μήνα, το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε χθες, με βούλευμα του και με οριακή πλειοψηφία (3-2) ότι η εισαγγελέας δεν μπορεί να θέτει ερωτήσεις αλλά μόνο να παρίσταται κατά την εξέταση των μαρτύρων.

    Έτσι, το πρωί της Παρασκευής, ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος θα βρεθεί και πάλι ενώπιον της αρεοπαγίτου ανακρίτριας του Δικαστικού Συμβουλίου του  νόμου περί ευθύνης υπουργών (Ειδικό Δικαστήριο) Κωνσταντίνας  Αλεβιζοπούλου,  για να συνεχίσει και να ολοκληρώσει την κατάθεση του.

    Για τη Δευτέρα έχει κληθεί να καταθέσει ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος.

    Όλοι οι πρώτοι μάρτυρες είναι πολιτικά πρόσωπα, τους οποίους προστατευόμενοι μάρτυρες είχαν εμπλέξει με δωροδοκίες της Novartis κι εκείνοι είχαν απαντήσει με καταγγελίες για σκευωρία και μηνύσεις σε βάρος των μαρτύρων, των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς και του τότε αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.



    ΣΧΟΛΙΑ