• Πολιτική

    Σκέρτσος: Οργανωμένο έγκλημα με χρηματοδότη η κυβερνοεπίθεση κατά της Τράπεζας Θεμάτων

    Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος

    Άκης Σκέρτσος


    «Η επίθεση στην τράπεζα θεμάτων είναι ένα οργανωμένο έγκλημα» , ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Άκης Σκέρτσος.

    Όπως δήλωσε ο κ. Σκέρτσος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, υπολογίζεται πως η επίθεση κόστισε 200.ο00 ευρώ, «είχε δηλαδή χρηματοδότη». Διευκρίνισε δε πως η ΝΔ δεν ρίχνει την ευθύνη στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, αλλά πως η στιγμή που εκδηλώθηκε η επίθεση, μετά τις εκλογές της απλής αναλογικής κατά την οποία δεν μπόρεσε να υπάρξει σταθερή κυβέρνηση, αποδεικνύει τους κινδύνους που κρύβει η πιθανότητα ακυβερνησίας.

    Η Τράπεζα Θεμάτων δέχθηκε 165 εκατ. «χτυπήματα» από 114 χώρες και πρόκειται πιο σημαντική επίθεση που έγινε ποτέ σε ελληνικό δημόσιο κυβερνητικό οργανισμό». Πάντως, οι ενδοσχολικές εξετάσεις ολοκληρώθηκαν κανονικά ενώ τα υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης διαβεβαιώνουν ότι οι Πανελλήνιες Εξετάσεις θα διεξαχθούν «κανονικά και με απόλυτη ασφάλεια», καθώς η μετάδοση των θεμάτων γίνεται με διαφορετικό τρόπο.

    Μετά την επίθεση στην Τράπεζα Θεμάτων του υπουργείου Παιδείας, ο πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς συγκάλεσε για αύριο ευρεία σύσκεψη των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων για την αποτίμηση της κατάστασης. Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, οι επιθέσεις ήταν μεγάλης έντασης και παραπέμπουν σε ισχυρό κίνητρο και τεχνογνωσία, ωστόσο αποκρούστηκαν αποτελεσματικά από τις υπηρεσίες των συναρμόδιων υπουργείων

    Πάντως, την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλεί καταγγελία του διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, σύμφωνα με την οποία επιχειρήθηκε τηλεφωνική απάτη εις βάρος μαθητή υποψηφίου των Πανελλαδικών. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο μαθητής σχολείου του Βόλου δέχτηκε τηλεφώνημα από Ρώμη και αυτόματος τηλεφωνητής τον ενημέρωνε πως αλλάζει εξεταστικό κέντρο. Το μήνυμα , εξηγούσε στον υποψήφιο πως θα λάβει μέσω mail ένα link  και μόλις το ενεργοποιήσει θα ενημερωθεί για το εξεταστικό κέντρο στον Βόλο, όπου θα δώσει εξετάσεις.

    Διαβάστε επίσης

    Σκέρτσος: Το μόνο συμπέρασμα που κατέληξε ο Τσίπρας ήταν πως εποικοινωνήθηκαν λάθος οι θέσεις του

    Μάντζος: Ο κ. Σκέρτσος αγνοεί τις διαπιστώσεις και συστάσεις διεθνών οργανισμών

    Μητσοτάκης: Στις εκλογές ηττήθηκαν αυτοί που βλέπουν την Ελλάδα σκοτεινή και διχασμένη



    ΣΧΟΛΙΑ