• Πολιτική

    Σκέρτσος: Η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που έχει μία ρεαλιστική πρόταση διακυβέρνησης

    • NewsRoom
    Άκης Σκέρτσος

    Άκης Σκέρτσος (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Στο διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου αλλά και στις πρώτες κινήσεις της ΝΔ σε περίπτωση που καταφέρει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Άκης Σκέρτσος στο τελευταίο briefing των πολιτικών συντακτών.

    Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Σκέρτσος υπογράμμισε ότι στόχος της ΝΔ είναι να φτιάξει «ένα κράτος που υπηρετεί τον πολίτη αντί ο πολίτης να υπηρετεί αυτό» αλλά και να «βοηθήσουμε τη χώρα» όπως είπε, προκειμένου «να συγκλίνει περισσότερο με την υπόλοιπη Ευρώπη, να γίνει η Ελλάδα πιο σύγχρονη, πιο ισχυρή πιο δίκαιη πιο ευρωπαϊκή».

    Και σημείωσε: «παρά τις κρίσεις, βρισκόμαστε σήμερα σε καλύτερο σημείο από αυτό που ξεκινήσαμε το 2019. Και η καθημερινή μας έγνοια είναι να πάμε ακόμη πιο μπροστά και ψηλά, όλοι μαζί, ενωμένοι, χωρίς να μένει κανείς πίσω».

    «Διότι το μπορούμε και το αξίζουμε», τόνισε.

    Και συνέχισε: «Διότι τελικά αυτή είναι και η αποστολή μιας φιλελεύθερης, πατριωτικά υπεύθυνης και κοινωνικά ευαίσθητης κυβέρνησης και σίγουρα της επόμενης κυβέρνησης:

    • να προστατεύει από κάθε κρίση και απειλή,
    • να ενδυναμώνει με περισσότερα δικαιώματα και εφόδια εκείνους που μένουν πίσω,
    • και να απελευθερώνει όσους θέλουν να ανοίξουν τα φτερά τους και να δημιουργήσουν χωρίς περιττά βαρίδια και εμπόδια.

    Είναι καιρός πια να αφήσουμε πίσω μας τις ταμπέλες του παρελθόντος. Η πραγματική διαχωριστική γραμμή σήμερα στην πολιτική, το πραγματικό δίλημμα είναι ευθύνη ή ανευθυνότητα, “μπροστά” ή “πίσω”.

    Εμείς σίγουρα είμαστε με όσους θέλουν να πάει η χώρα μπροστά χωρίς να αφήνουμε όμως κανέναν πίσω.

    Και επιμένουμε σε αυτό το νέο υπόδειγμα πολιτικής που υπηρετεί ο Πρόεδρος της ΝΔ, μιας πολιτικής με μετριοπάθεια, χωρίς τοξικότητα, με ρεαλισμό, με εντιμότητα, με ειλικρίνεια με τεκμηρίωση, με βλέμμα προς τα μπρος».

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε μαζική συμμετοχή στην κάλπη της Κυριακής και επανέλαβε πως «Χαλαρή ψήφος σε μικρότερα κόμματα που θα τα οδηγήσει εντός Βουλής ανεβαζει τον πήχη της αυτοδυναμίας και ενδεχομένως να παρατείνει την πολιτική εκκρεμότητα».

    Τόνισε, μάλιστα, για μία ακόμη φορά πως στόχος της ΝΔ είναι η ισχυρή αυτοδυναμία.

    «Πιστεύουμε ότι η μέτρηση και η αξιολόγηση είναι αυτό, που προσδίδει αξιοπιστία στην πολιτική, εξ ου και η επιμονή μας στην κοστολόγηση προγραμμάτων είναι μία βαθιά πολιτική άσκηση. Επιδιώκουμε μία ισχυρή και ασφαλή αυτοδυναμία, που θα είναι εγγύηση για κυβέρνηση 4ετιας. Οι εκλογές γίνονται για την κυβέρνηση και όχι για το ποια θα είναι η αντιπολίτευση. Η Ελλάδα πρέπει να μειώσει την απόσταση ανάμεσα σε αυτήν και την Ευρώπη» σημείωσε ο κ. Σκέρτσος.

    Ξεκαθάρισε ότι η χώρα χρειάζεται μία ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση «για να προχωρήσει και να υλοποιήσει μεγάλες αλλαγές οι οποίες εκκρεμούν εδώ και πολλά χρόνια», ενώ επανέλαβε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας με κόμματα που είναι δεξιά της ΝΔ ούτε, με το ΠΑΣΟΚ.

    «Επομένως αυτό το οποίο λέμε είναι ότι η Νέα Δημοκρατία αυτή τη στιγμή είναι το μόνο κόμμα, η μόνη πολιτική δύναμη η οποία έχει μια υπεύθυνη ρεαλιστική πρόταση διακυβέρνησης για να βγει η χώρα από αυτή την πολιτική εκκρεμότητα στην οποία βρίσκεται εδώ και πέντε εβδομάδες παρότι θα μπορούσε από τις 21 Μαΐου με ένα άλλο εκλογικό σύστημα σαν αυτό που θα εφαρμοστεί την Κυριακή, να έχει ήδη μια αυτοδύναμη Κυβέρνηση» σημείωσε.

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ