• Πολιτική

    Σκέρτσος: Δεν χειριζόμαστε με αυταρχισμό την ψήφιση του ν/σ για την ισότητα στον πολιτικό γάμο

    • NewsRoom
    Άκης Σκέρτσος, Υπουργός Επικρατείας

    Άκης Σκέρτσος, Υπουργός Επικρατείας


    «Δεν προσεγγίζουμε το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών με αυταρχισμό. Δεν επιβάλλουμε κομματική πειθαρχία, όπως απείλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα αυτό θα χειριστούμε με τη μέγιστη δυνατή πολιτική νηφαλιότητα», σχολίασε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

    Ο κ. Σκέρτσος απάντησε σήμερα στις αναφορές βουλευτών της αντιπολίτευσης σε σχέση με την επικείμενη ψηφοφορία στην ολομέλεια και τις διαφωνίες βουλευτών της συμπολίτευσης στο νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο.

    Στο θέμα αναφέρθηκε και η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και εισηγήτρια στο νομοσχέδιο Μαρία Συρεγγέλα.

    «Η κ. Φωτίου μίλησε για ομοφοβικές δηλώσεις από τα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Έχει μάλλον μπερδευτεί γιατί όλο αυτό το χρονικό διάστημα, υπήρξαν σκεπτόμενοι ή και κατά του νομοσχεδίου βουλευτές της ΝΔ αλλά κανένας και καμία εξ αυτών δεν έκανε καμία ομοφοβική δήλωση. Μάλλον μπερδέψατε τη ΝΔ με ομοφοβικές δηλώσεις που έκαναν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

    Από τη Νέα Δημοκρατία δεν υπήρξε ούτε ένας ούτε μια βουλευτής που να κάνει τέτοια δήλωση. Μην αγχώνεστε για την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας. Η Νέα Δημοκρατία, δεν είναι σας κι εσάς. Εμείς είμαστε η μεγάλη λαϊκή παράταξη, σας παραπέμπω στην ιδρυτική μας διακήρυξη, και σε κάθε περίπτωση εμείς είμαστε εδώ, θα είμαστε εδώ και σε κάθε περίπτωση ακόμα και διαφορετικές απόψεις να έχουμε, ενωμένοι θα είμαστε», είπε η κ. Συρεγγέλα.

    Προηγουμένως η βουλευτής της Νέας Αριστεράς Θεανώ Φωτίου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «εκτρέφει στην κοινωνία ομοφοβικά και ρατσιστικά αντανακλαστικά».

    Επίσης ότι «φέρνει ένα νομοσχέδιο που είναι ελλιπές γιατί θέλει να εμφανίζει στο κεντρώο ακροατήριό της ότι είναι μια κυβέρνηση φιλελεύθερη και ταυτόχρονα να κλείνει το μάτι στο ακροδεξιό της ακροατήριο, που προσπαθεί να το καθησυχάσει λέγοντας ότι θα παντρεύονται μεν τα ομόφυλα ζευγάρια αλλά δεν θα τους δοθούν ισότιμα δικαιώματα με τα ετερόφυλα. Και απόρροια αυτής της στρατηγικής είναι η προτροπή για αποχή».

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης από Βελιγράδι: Πολύ μεγάλες ευκαιρίες για επενδύσεις και συνέργειες σε υποδομές, ενέργεια, διαχείριση αποβλήτων

    Αχιλλέας Μπέος: Η καραμέλα της ομοφοβίας έλιωσε – Δικαίωμά μου να λέω ελεύθερα την άποψή μου

    Κυρανάκης: Έρχεται νομός για τις deep fake απάτες στο διαδίκτυο



    ΣΧΟΛΙΑ