• Πολιτική

  Κυρανάκης: Έρχεται νομός για τις deep fake απάτες στο διαδίκτυο

  • NewsRoom
  Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης

  Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης


  Για τον ευρωπαϊκό κανονισμό DSA, για τον έλεγχο του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο, στις παγκόσμιες μεγάλες πλατφόρμες, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υφ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης  Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

  «Θα παρακολουθούνται από την ΕΕ οι παγκόσμιες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και κάθε φορά που υπάρχει παραβίαση ευρωπαϊκής νομοθεσίας, θα παρεμβαίνει ειδικός μηχανισμός και θα κατεβαίνει το παράνομο περιεχόμενο», ανέφερε.

  «Ο χρήστης στην Ελλάδα μπορεί να καταγγέλλει στην Εθνική Αρχή Τηλεπικοινωνιών ότι θεωρεί παράνομο και μετά η καταγγελία του θα ερευνάται από τις αρμόδιες ελληνικές και ευρωπαϊκές αρχές», πρόσθεσε.

  «Ο έλεγχος αυτός στοχεύει κυρίως στην αποτροπή των deep fakes απατών σε βάρος προσώπων, ενόψει και των εκλογών αυτή τη χρονιά» εξήγησε ο υφυπουργός.

  Για το τραγούδι του Πάνου Βλάχου

  «Δεν είναι χιούμορ, είναι προτροπή σε φόνο. Αν αναφερόταν αντίστροφα για τον κύριο Βλάχο, ο ίδιος και οι συνάδελφοί του θα είχαν βγει στους δρόμους και θα μιλούσαν για προτροπή σε βία και στοχοποίηση των ηθοποιών.

  Δεν είναι εντάξει, επειδή διαφωνείς πολιτικά με κάποιον να τον στοχοποιείς με τρόπο που ο κάθε τρελός μπορεί να κάνει πράξη αυτό που του λες ως χιούμορ.

  Πολύ καλά θα κάνουν ο Αδωνις Γεωργιάδης και ο κύριος Πορτοσάλτε και θα κινηθούν νομικά».

  Διαβάστε επίσης:

  Το Think Tank Έρευνας παρουσίασε ο Στέφανος Κασσελάκης

  Βορίδης για αγρότες: Ο Μητσοτάκης θα κάνει πρόταση εξαιρετικά θετική για την Ενέργεια

  Ηταν ομοφυλόφιλος ο Μέγας Αλέξανδρος; Βρε τι κακό που μας βρήκε…  ΣΧΟΛΙΑ