Πολιτική

Σκέρτσος: Μπορούμε να μιλάμε για οριστική άρση των περιορισμών

  • NewsRoom
Άκης Σκέρτσος

Άκης Σκέρτσος


Αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας εμφανίστηκε σήμερα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, κάνοντας λόγο για οριστική άρση περιορισμών το επόμενο διάστημα

Μιλώντας στον Alpha 98,9, ο κ. Σκέρτσος εξέφρασε την άποψη ότι το σταδιακό άνοιγμα των δραστηριοτήτων ήταν πετυχημένο και για αυτό υπάρχει η δυνατότητα να μιλάμε για οριστική άρση των περιορισμών. Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ υπογράμμισε, επίσης, ότι από την επόμενη εβδομάδα θα αξιολογηθεί η άρση του περιορισμού των διαδημοτικών μετακινήσεων.

Αναφερθείς στις εντάσεις ορισμένων επιστημόνων για τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca στους τριαντάρηδες, ο κ. Σκέρτσος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ακούει τις εισηγήσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού.

«Εμείς ακούμε την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού και θα ήταν καλό αυτή την ερώτηση να την υποβάλλεται στην πρόεδρό της, στην κυρία Θεοδωρίδου. Έχουμε ζητήσει από την Επιτροπή να κάνει πλήρη αξιολόγηση όλων κινδύνων κι έχει βγάλει την εισήγηση, την οποία και εφαρμόζουμε, ότι άνω των 30 ετών είναι ασφαλές να γίνεται το (συγκεκριμένο) εμβόλιο», σημείωσε και πρόσθεσε ότι το ρίσκο είναι πάρα πολύ περιορισμένο, προσθέτοντας πως «κάθε φαρμακευτική αγωγή, κάθε εμβόλιο, έχει παρενέργειες).

«Έχουν ανοίξει οι ηλικιακές ομάδες 30-39, θα ανοίξουν αύριο οι 40-44 και το Μ. Σάββατο 45-49. Ουσιαστικά, όλος ο πληθυσμός άνω των 30 ετών, μπορεί να κάνει εμβόλιο και να προστατεύσει την υγεία του. Το μήνυμα, αντί να μπαίνουμε ως μη ειδικοί σε θέματα γύρω από τις παρενέργειες των εμβολίων, είναι «εμβολιαστείτε», είναι ο μόνος τρόπος να θωρακίσουμε την υγεία μας και να απελευθερώσουμε τους εαυτούς μας, την κοινωνία και την οικονομία από τα περιοριστικά μέτρα», υπογράμμισε ο κ. Σκέρτσος.

Κληθείς να σχολιάσει την κριτική της αντιπολίτευσης αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ χαρακτήρισε στείρα την κριτική και την κάλεσε να απευθύνει θετικά μηνύματα υπέρ του εμβολιασμού και των μέτρων αυτοπροστασίας.

«Η αντιπολίτευση εδώ και πολλούς μήνες, από πέρυσι ουσιαστικά, βρίσκεται απέναντι σε βασικές στρατηγικές και πολιτικές, που εισηγούνται οι ειδικοί», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Οτιδήποτε επιχειρεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση, πάντα σε συνεννόηση με την επιστημονική κοινότητα, η αντιπολίτευση έχει να πει το αντίθετο. Άρα, εδώ εφαρμόζεται μια παρελκυστική τακτική από την αντιπολίτευση».

Τέλος, τόνισε ότι η αντιπολίτευση κινείται με πολλά fake news σε αυτή τη φάση, είπε και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ των 27 κρατών μελών της ΕΕ στην 22η θέση σε απώλειες ζωών και στην 16η θέση σε κρούσματα συνολικά στην πανδημία», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη:

Άκης Σκέρτσος: Έως το τέλος Ιουνίου το 40-50% των ενηλίκων θα έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση

Άκης Σκέρτσος: Χρειαζόμαστε ριζικές αλλαγές στην αγορά εργασίας

Άκης Σκέρτσος: Τα self test πέτυχαν τον στόχο τους – «Κλειδί» για μια ασφαλή καθημερινότητα

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση


ΣΧΟΛΙΑ