Πολιτική

Σκάνδαλο ΔΕΠΑ: Πίσω από το «ηθικό πλεονέκτημα» κρύφτηκε ο Σταθάκης, στα πυρά από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ

  • NewsRoom
Γιώργος Σταθάκης

Γιώργος Σταθάκης


Σε… «διασταυρούμενα πυρά» από την πλευρά της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ βρέθηκε την Παρασκευής στη Βουλή ο Υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, κατά τη διάρκεια επίκαιρης επερώτησης για τη ΔΕΗ. Η αντιπολίτευσης αποφάσισε να φέρει στο προσκήνιο και την υπόθεση των σχέσεων της ΔΕΠΑ με την ELFE, συμφερόντων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, για την οποία υπάρχουν καταγγελίες και στοιχεία για εμπλοκή 5 υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο Γιώργος Σταθάκης.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι ενώ υπάρχει δίωξη και δημόσια τοποθέτηση του κ. Κιτσάκου ότι έπαιρνε οδηγίες γι’ αυτή την παράνομη ενέργεια από 6 υπουργούς, ο ΣΥΡΙΖΑ κουνάει το δάκτυλο στη ΝΔ. Ζήτησε, δε, απαντήσεις στα δημοσιεύματα περί επιχείρησης παράνομης ανταλλαγής των χρεών της ELFE με δεσμευμένα από την Αρχή Καταπολέμησης μαύρου χρήματος ακίνητα της ΔΕΠΑ και την αποτίμησή τους στα 90 εκατομμύρια ευρώ από την εταιρία έναντι 9 εκ. ευρώ που είχαν αποτιμηθεί παλαιότερα.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης αναρωτήθηκε αν η κυβέρνηση νιώθει την υποχρέωση να δώσει μια επίσημη απάντηση για «αυτό το κραυγαλέο σκάνδαλο». «Επειδή κάποιος καταδικασμένος είπε νομίζω, θεωρώ, έχω την εκτίμηση ότι θα μπορούσε να ξέρει ο Σημίτης, ο πρωθυπουργός των μεταρρυθμίσεων και της εισόδου της χώρας στην ΟΝΕ, ο φάκελος ήρθε αμελλητί στη Βουλή. Κι ο φάκελος που εμπλέκει με δηλώσεις του 5 υπουργούς και το Μέγαρο Μαξίμου δεν θέλει αντίστοιχη αντιμετώπιση από την ελληνική δικαιοσύνη», αναρωτήθηκε.

Παρά τις ερωτήσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης, ο κ. Σταθάκης δεν έδωσε καμία απάντηση, ενώ κρύφτηκε πίσω από το…. «ηθικό πλεονέκτημα» του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα τα συζητήσουμε την άλλη εβδομάδα και θα δούμε αν το σκάνδαλο είναι φαντασιακό, υπαρκτό ή ανύπαρκτο. Πρέπει προσπαθήσετε πολύ για να κλονίσετε το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης», είπε ο κ. Σταθάκης, προσθέτοντας πως «δεν υπάρχει σιωπή από την κυβέρνηση» καθώς ο ίδιος, όπως ανέφερε, έχει εκδώσει τρεις εκτενείς ανακοινώσεις.

Σχολιάζοντας, ο Ν. Δένδιας υπογράμμισε ότι, παρά τις σχετικές ερωτήσεις της ΝΔ, ο Υπουργός απλά επικαλείται την ηθική υπεροχή έναντι των άλλων. «Για να δούμε τι γίνεται με τα χρήματα Έλληνα φορολογούμενου και εταιρίας του δημοσίου που υπάρχει δίωξη και δημοσιεύματα πρέπει να περιμένουμε την άλλη εβδομάδα; Έχουμε συνέχειες, έχουμε γίνει Netflix», είπε κλείνοντας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σκάνδαλο ΔΕΠΑ: Τα emails του Κιτσάκου καίνε την κυβέρνηση – Το MOU για την ανταλλαγή ακινήτων σε εξωπραγματικές τιμές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΝΔ: «Το σκάνδαλο ΔΕΠΑ αφορά ευθέως το Μέγαρο Μαξίμου»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λαυρέντης Λαυρεντιάδης: Ο άνθρωπος που χρωστάει παντού επί ΣΥΡΙΖΑ – Μετά την ΔΕΠΑ και η ΔΕΗ ΣΧΟΛΙΑ