ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΝΔ: «Το σκάνδαλο ΔΕΠΑ αφορά ευθέως το Μέγαρο Μαξίμου»

  • NewsRoom
Γιώργος Σταθάκης

Γιώργος Σταθάκης


«Οι σημερινές αποκαλύψεις των εφημερίδων «Βήμα της Κυριακής» και «Καθημερινή» δεν αφήνουν πια καμία αμφιβολία ότι το σκάνδαλο ΔΕΠΑ αφορά ευθέως το Μέγαρο Μαξίμου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Η Πειραιώς σημειώνει ότι οι πρόσφατες αναφορές του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κιτσάκου ότι οι ενέργειες του συντονίζονταν από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη επιβεβαιώνονται πια και με ακλόνητα στοιχεία.

«Τα πρακτικά συνεδριάσεων του ΔΣ της ΔΕΠΑ και τα emails που δημοσιοποιούνται σήμερα δείχνουν ότι τουλάχιστον τρεις υπουργοί και συγκεκριμένα οι κ. Σταθάκης, Φλαμπουράρης και Δραγασάκης σχεδίαζαν με παράνομο τρόπο την ανταλλαγή συγκεκριμένων ακινήτων σε βάρος του Δημοσίου και σε όφελος της εταιρείας ELFE, ενώ γνώριζαν ότι αυτά ήταν και υπερτιμημένα και κυρίως δεσμευμένα από την Αρχή Καταπολέμησης για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος», υπογραμμίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτει:

«Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο για το πρωτοφανές αυτό σκάνδαλο που εξελίσσεται σε κορωνίδα της διαφθοράς της κυβέρνησής του. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να σιωπά, όταν διώκονται σε βαθμό κακουργήματος 15 άτομα μεταξύ των οποίων και ο κ. Κιτσάκος, τον οποίον ο ίδιος τοποθέτησε στο τιμόνι της ΔΕΠΑ με αποστολή να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κ. Λαυρεντιάδη. Οι εμπλεκόμενοι υπουργοί κι ο ίδιος ο πρωθυπουργός οφείλουν να εξηγήσουν στους πολίτες τι είναι αυτό που τους συνδέει με τον υπόδικο επιχειρηματία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κοινωνικό μέρισμα: Πώς θα πάρετε έως 1.400 ευρώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προσλήψεις επί προσλήψεων στο Δημόσιο: Πώς η κυβέρνηση έβαλε από το… παράθυρο 22.000 άτομα

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απόφαση-ανατροπή για την επιστροφή των «δώρων» στο Δημόσιο


ΣΧΟΛΙΑ