ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δύο ημέρες μετά την αποκάλυψη του mononews.gr ότι οι ελληνικές αρχές έχουν στα χέρια τους μία νέα λίστα με 10.500 ονόματα που προέρχονται από την ελβετική τράπεζα UBS πριν από λίγες ώρες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα το επιχειρησιακό σχέδιο για την αξιοποίηση των δεδομένων τραπεζικών λογαριασμών που παρέλαβε η Αθήνα από τη Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία. Η λίστα δόθηκε στην Αθήνα κατόπιν ενεργειών του Γενικού Γραμματέα για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς κ. Γιώργου Βασιλειάδη.
Διαβάστε ακόμη: 10.500 λογαριασμοί Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες, στα χέρια της Αθήνας. Μας τα έδωσαν οι γερμανικές αρχές
Στη σύσκεψη μετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης, ο Γενικός Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς κ. Γιώργος Βασιλειάδης και υπηρεσιακά στελέχη.
Καθορίστηκε το πλαίσιο των άμεσων ενεργειών και της έναρξης της ελεγκτικής διαδικασίας από τους αρμόδιους εισαγγελείς για τα δεδομένα αυτά.
Με σημερινό του ρεπορτάζ το mononews.gr αποκάλυψε ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς τις επόμενες εβδομάδες, αφού αξιολογήσουν τη λίστα θα καλέσουν όσους έχουν βγάλει μαύρο χρήμα σε ελβετικές τράπεζες, να το δηλώσουν.
Διαβάστε ακόμη: Καθιερώνεται η αυτοκαταγγελία για τη νέα λίστα της UBS. Σε 15 ημέρες ο νόμος στη Βουλή.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΟΠΕΚΕΠΕ: 14 CD ανά δικογραφία για δύο υπουργούς και 11 βουλευτές
- Τι θα κάνει η κυβέρνηση με Καραμανλή και Παπακώστα που φέρεται να εμπλέκονται σε κακούργημα
- Υπουργείο Yγείας: Δεν αντικαθίσταται ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος μετά την παραίτησή του – Ποιος αναλαμβάνει
- Αμπού Ντάμπι: Στις φλόγες μονάδα φυσικού αερίου της Adnoc για δεύτερη φορά – Εκτός λειτουργίας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.