• Πολιτική

    “Σύρος” πρόσφυγας …δούλεψε μέσω facebook τον υφ. Εξωτερικών Δ. Μάρδα

    • NewsRoom
    Mardas


    Θύμα μιας απίστευτης φάρσας έπεσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος μάλλον πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσει το facebook και τα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Η ιστορία ξεκίνησε πριν από πολύ καιρό- και τότε αρκετοί είχαν τρολάρει τον υφυπουργό-  όταν ο ίδιος, μιλώντας για το μεταναστευτικό ζήτημα και τις ορδές Σύρων προσφύγων προς τα ελληνικά νησιά, είχε πει ότι οι Σύροι πρόσφυγες θα μπορούσαν να είναι αυριανοί….επενδυτές για τη χώρα μας. Όπως ήταν αναμενόμενο η φράση του αυτή έγινε αντικείμενο χλευασμού.

    Ένας φίλος του ωστόσο, ο συγγραφέας Κυριάκος Αθανασιάδης, προχώρησε ένα βήμα πιο κάτω και αποφάσισε να τρολάρει τον αναπληρωτή υπουργό, γράφοντάς του σε post στο facebook ως… Σύρος επενδυτής, που σκεφτόταν σοβαρά να διαθέσει τα χρήματά του σε ελληνικό έδαφος. Έτσι, ο υποτιθέμενος επενδυτής, έγραψε στα αγγλικά στο προφίλ του κ. Μάνδρα το εξής μήνυμα:

    mardas_athanasiadis_ependitis“Hello, I am Mr. Mohsen Abdullah from Syria. I am looking for a possible tie up with a business or individual in your country so that I can do some investments and to enable me qualify for an investor visa to your country. Please email me back so that we can discuss further. Best Regards, Mr. Mohsen Abdullah”

    Στα ελληνικά δηλαδή “Γεια σας, είμαι ο κ Mohsen Abdullah από τη Συρία. Ψάχνω για μια πιθανή συνεργασία με μια επιχείρηση ή άτομο στη χώρα σας, ώστε να μπορώ να κάνω κάποιες επενδύσεις και να μου επιτραπεί επενδυτική βίζα στη χώρα σας. Παρακαλώ στείλτε μου πίσω για να μπορέσουμε να συζητήσουμε περαιτέρω. Με τις καλύτερες ευχές, κ Mohsen Abdullah”.

    Ο κύριος Μάρδας ή όποιος από τους συνεργάτες του είναι υπεύθυνος για το χειρισμό των social media του, το πίστεψε και απάντησε πάλι στο προφίλ, κάτω από την προηγούμενη ανάρτηση του “Σύρου πρόσφυγα” “έχουν σταλεί στο messanger, τα στοιχεία επικοινωνίας μαζί μας για το συγκεκριμένο θέμα”.

    Ωστόσο, δύο είναι τα σημεία κλειδιά της υπόθεσης: 1ον) ότι η απάντηση του υφυπουργού είναι στα ελληνικά ενώ η ερώτηση στα αγγλικά και 2ον) ότι από την ανάρτηση φαίνεται το όνομα του αποστολέα, οτι δηλαδή είναι ο φίλος του κ. Κυριάκος Αναστασιάδης.

    Όποιος πάντως την… πάτησε, καλό θα ήταν να προσέχει την επόμενη φορά που θα αποφασίσει να απαντήσει μέσω facebook ή όποιο άλλο από τα social media.

    Ωστόσο, δεν είναι μόνο ο Έλληνας υφυπουργός που έπεσε θύμα τρολαρίσματος. Στη Γαλλία, ο υποψήφιος της αριστεράς Αλάν Ζουπέ αποφάσισε να …επιτεθεί μέσω twitter με έναν ευφάνταστο τρόπο στον συνυποψήφιό του για το χρίσμα Νικολά Σαρκοζί.

    Συγκεκριμένα, ο λογαριασμός «La Gauche avec Juppé» (σ.σ Η αριστερά με τον Ζουπέ)που προωθεί την υποψηφιότητα του Αλάν Ζουπέ, ανήρτησε μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο πρώην Γάλλος Πρόεδρος Ζάκ Σιράκ μαζί με το Μίκι Μάους στη γαλλική Disneyland.

    Ο τίτλος της φωτογραφίας αναφέρει «Quand Jacques Chirac posait avec NicolasSarkozy, alors Ministre de l’intérieur» δηλαδή «όταν ο Ζάκ Σιράκ πόζαρε με τον Νικολά Σαρκοζί όταν ο τελευταίος ήταν υπουργός Εσωτερικών».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/apistefti-apati-doroepitagi-tis-sklavenitis/77715



    ΣΧΟΛΙΑ