• Πολιτική

    ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά τα έγγραφα αιτήματα της κυβέρνησης σε ΕΕ για έκτακτη στήριξη

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος

    Ο πρόεδρος ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος


    Ερώτηση και Αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον Πρωθυπουργό, κ. Μητσοτάκη, κατέθεσε σήμερα ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, με θέμα τις ενέργειες της κυβέρνησης για την εξασφάλιση πόρων από την Ε.Ε για την αποκατάσταση των καταστροφών στη Θεσσαλία και την ανόρθωση της τοπικής οικονομίας .

    Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, η ενέργεια αυτή είναι επιβεβλημένη, καθώς το οικονομικό αποτύπωμα των καταστροφών σε κατοικίες, οικονομικές δραστηριότητες, υποδομές, και στον αγροτικό τομέα είναι τεράστιο και απαιτούνται άμεσα ενέργειες.

    Η κυβέρνηση οφείλει να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν για να αντλήσει χρηματοδότηση από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι προφανές ότι δεν αρκεί η ανακατεύθυνση πόρων και ιδιαίτερα πόρων αναξιοποίητων από τη χώρα μας. Απαιτείται να αναληφθούν πρωτοβουλίες για τη στήριξη της χώρας μας με νέους πόρους, ακόμα και με δημιουργία νέων εργαλείων σε επίπεδο ΕΕ.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια στις ενέργειες που θα γίνουν προς την κατεύθυνση αυτή και να κατατεθούν όλα τα σχετικά έγγραφα αιτήματα που έχει υποβάλει η κυβέρνηση προς την Ε.Ε. για την παροχή χρηματοδότησης και την ενεργοποίηση υφιστάμενων ή και νέων χρηματοδοτικών εργαλείων.

    Διαβάστε επίσης

    Γεραπετρίτης: Aνάγκη για ευρωπαϊκή στρατηγική στα θέματα της μετανάστευσης

    ΣΥΡΙΖΑ: Πού, πότε και πώς θα γίνουν οι εκλογές ανάδειξης Προέδρου

    Αυγενάκης: Fake news οι εκτιμήσεις για το μέγεθος των ζημιών και την καταλληλότητα των εδαφών



    ΣΧΟΛΙΑ