• Πολιτική

    ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ.Μητσοτάκης να σταματήσει να κάνει το πολιτικό εκκρεμές»

    • NewsRoom
    ΣΥΡΙΖΑ


    Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε την στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του για την ονομασία της ΠΓΔΜ κατά την συνέντευξη Τύπου στους ξένους ανταποκριτές.

    Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση καλεί τον κ. Μητσοτάκη να «σταματήσει επιτέλους να κάνει το πολιτικό εκκρεμές», κατηγορώντας τον πρόεδρο της ΝΔ για τις συνεχόμενες αλλαγές της στάσης του σχετικά με ενδεχόμενη συμφωνία για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

    «Ο κ. Μητσοτάκης, στην αρχή τασσόταν υπέρ της σύνθετης ονομασίας για όλες τις χρήσεις. Μετά, ζήτησε να αναζητηθεί λύση σε άλλη χρονική συγκυρία. Πριν από μια εβδομάδα ισχυρίστηκε πως δεν έχει προεξοφλήσει τη στάση της ΝΔ και θα εξετάσει την όποια λύση όταν έρθει στη Βουλή. Σήμερα, ισχυρίστηκε πως η ΝΔ θα εκφράσει την εντονότατη διαφωνία της, σε περίπτωση που έρθει μια συμφωνία στη Βουλή.

    Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να σταματήσει επιτέλους να κάνει το πολιτικό εκκρεμές, ανάλογα με το ποιος τον πιέζει κάθε φορά στο εσωτερικό του κόμματός του», αναφέρει η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ.

    Νωρίτερα σήμερα κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Κυρ. Μητσοτάκης στους ξένους ανταποκριτές, ο αρχηγός της ΝΔ δήλωσε πως «η κυβέρνηση χειρίστηκε το θέμα με τελείως λάθος τρόπο. Δεν ξέρω αν ήθελε να το λύσει ή να δημιουργήσει πρόβλημα στη ΝΔ».

    Επιπλέον, τόνισε πως «Θα εκφράσουμε την εντονότατη διαφωνία μας στη Βουλή, στην περίπτωση που η συμφωνία έρθει όπως τουλάχιστον φαίνεται σήμερα, χωρίς να υπάρχει αν κρίνω από τις όποιες διαρροές, χωρίς να είναι μια ενιαία συνολική και οριστική λύση που να θέτει ως προαπαιτούμενο την συνταγματική αναθεώρηση στη γείτονα χώρα και την αντιμετώπιση ζητημάτων εθνότητας και αλυτρωτισμού, αλλά αυτό αφορά την στάση μας στη Βουλή όταν και εφόσον έρθει η συμφωνία».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κ. Μητσοτάκης: «Αφόρητη κυβερνητική διγλωσσία, ο Τσίπρας είναι αδύναμος»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οφείλουμε ευγνωμοσύνη στον σμηναγό, τον τιμούμε ως ήρωα»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ντιμιτρόφ και Κοτζιάς διαψεύδουν τις εικασίες για συμφωνία για το νέο όνομα της πΓΔΜ



    ΣΧΟΛΙΑ