• Πολιτική

    ΣΥΡΙΖΑ: Μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο μετά το δημοσίευμα της ΕφΣυν για τους 4 της Φενέρμπαχτσε

    Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Χρήστος Σπίρτζης (Κ) , μαζί με την Χαρά Καφαντάρη (Α) και τον Διονύση Χαράλαμπο Καλαματιανό (Δ) , φθάνει στον Άρειο Πάγο προκειμένου να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για σειρά γραπτών μηνυμάτων στελεχών της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Μετά την εισαγγελική παρέμβαση και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, ζητά τη διερεύνηση των καταγγελιών περί παρέμβασης του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά, ώστε να περάσουν χωρίς έλεγχο από το Αεροδρόμιο τέσσερα εμπύρετα άτομα της συνοδείας της τουρκικής ομάδας μπάσκετ Φενέρμπαχτσε.

    Ο κ. Σπίρτζης κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά κατά παντός  υπευθύνου, φυσικού ή ηθικού αυτουργού ή συνεργού, στην παραβίαση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

    Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά, το  δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών «αποκαλύπτει με αποδεικτικά στοιχεία ένα οργανωμένο και διαβαθμισμένο παράνομο σύστημα δημόσιας διοίκησης, το οποίο παραβιάζει τον νόμο, τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους επί των μέτρων πρόληψης κατά της φονικής πανδημίας COVID-19 και προκαλεί με τις πράξεις και τις παραλείψεις του ιδιαίτερα σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία».

    Ακόμη, υποστηρίζει ο βουλευτής ότι παραβιάστηκε  η νομοθεσία  για την προστασία από την  πανδημία, καθώς και το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα περί παράβασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, όπως και το άρθρο 259 περί παράβασης καθήκοντος.

    Σπίρτζης: Ο Μητσοτάκης ο μόνος σαμποτέρ

    «Καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά για τις αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών, αποκαλύψεις που περιλαμβάνουν δύο ενότητες θεμάτων» δήλωσε ο ίδιος, τονίζοντας ότι «η πρώτη σχετίζεται με την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και τη θέση της δημόσιας υγείας σε κίνδυνο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και από τους υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

    «Αποδεικνύεται ότι ο μόνος σαμποτέρ για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης είναι ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης, η κυβέρνησή του και το επιτελικό παρακράτος που έχει δομηθεί» σχολίασε και πρόσθεσε:

    «Η δεύτερη ενότητα σχετίζεται με τη λειτουργία κρίσιμων κρατικών υπηρεσιών, όπως αυτή της Πολιτικής Προστασίας».

    «Οι αποκαλύψεις δείχνουν ότι υπάρχει τρόπος λειτουργίας παρόμοιος με αυτόν που υπάρχει στη νύχτα και την εγκληματικότητα, ο οποίος δεν αρμόζει σε δημόσιες υπηρεσίες μιας ευρωπαϊκής χώρας» υπογράμμισε ο Χ. Σπίρτζης.

    «Πλέον, τον λόγο τον έχει η Δικαιοσύνη για να διερευνήσει πλήρως τις καταγγελίες και τις αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών», κατέληξε.

    Διαβάστε ακόμη:

    Νίκος Χαρδαλιάς: Εισαγγελέας θα διερευνήσει τη βασιμότητα του δημοσιεύματος της ΕφΣυν

    Νίκος Χαρδαλιάς: Κατέθεσε αγωγή κατά της ΕφΣυν καταγγέλλοντας συκοφαντικό δημοσίευμα



    ΣΧΟΛΙΑ