• Πολιτική

    ΣΥΡΙΖΑ: Υπονοούμενα από Νίκο Παππά και Γιώργο Τσίπρα για πιέσεις Αχτσιόγλου στον Αλέξη Τσίπρα

    • NewsRoom
    Νίκος Παππάς-Γιώργος Τσίπρας

    Νίκος Παππάς-Γιώργος Τσίπρας


    Νέα υπονοούμενα για πιέσεις που ασκήθηκαν από στελέχη στον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να αποχωρήσει από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μετά την συντριπτική ήττα στις εθνικές εκλογές, άφησαν  ο Νίκος Παππάς και ο Γιώργος Τσίπρας, που στηρίζουν την υποψηφιότητα Κασσελάκη για τη διαδοχή στην ηγεσία της Κουμουνδούρου.

     “Δεν γνωρίζω τις ακριβείς συνθήκες που οδήγησαν τον Αλέξη Τσίπρα στην παραίτηση. Εγώ τον συνάντησα τότε. Του είπα ότι δεν πρέπει να παραιτηθεί. Εκείνο το βράδυ έκανε μια δήλωση ότι θα ξαναθέσει τον εαυτό του στην κρίση του κομματικού σώματος και δυστυχώς ήρθε η Πέμπτη η οποία σήμανε την παραίτησή του” είπε ο Νίκος Παππάς στον τηλεοπτικό σταθμό Action24.

    Απαντώντας δε στην ερώτηση των τι μεσολάβησε, άφησε  να εννοηθεί ότι κάτι ύποπτο συνέβη: “Είναι πολύ ενδιαφέρον ιστορικό ερώτημα. Κάτι μεσολάβησε όμως, είναι σαφές. Θα πρέπει να ερωτηθεί ο ίδιος.”

    Όταν ρωτήθηκε αν κάποιοι έσπρωξαν τον Αλέξη Τσίπρα στην παραίτηση, είπε: “Αυτό δεν το ξέρω, αλλά κάτι μεσολάβησε, εκτός αν έκανε τη δήλωση την Κυριακή μόνο για να την κάνει. Αλλά δεν τον έχω για τέτοιο άνθρωπο τον Τσίπρα”.

    Ο Γιώργος Τσίπρας

    Ακόμα πιο δηκτικός ήταν ο Γιώργος Τσίπρας, ξάδερφος του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος άφησε αιχμές, μετά το βίντεο της Έφης Αχτσιόγλου για τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών περί υπονόμευσης του Αλέξη Τσίπρα.

    “Επειδή είδα το βίντεο που κυκλοφόρησε η κυρία Έφη Αχτσιόγλου, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το σημείο της τοποθέτησής της, ότι κανείς και από όσους την στηρίζουν δεν υπονόμευσε στο παρελθόν τον Αλέξη Τσίπρα, νομίζω ότι σηκώνει αρκετή συζήτηση. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα”, είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα.

     “Δεν θα μπω σε αυτή τη συζήτηση. Ότι γενικά υπήρξαν τάσεις μέσα στο κόμμα που θέλανε να φύγει ο Αλέξης, νομίζω είναι γνωστό. Έχει γραφτεί άλλωστε από πολλούς την περίοδο εκείνη” κατέληξε.

    Διαβάστε επίσης

    Γεραπετρίτης για ελληνοτουρκικά: Ελπίζουμε σε θετικά αποτελέσματα για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων

    Αχτσιόγλου: Στόχος μου να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, κι εγώ η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός

    Μάντζος: Απαιτούνται εθνικές γραμμές με σαφήνεια και καθαρότητα. Το ΥΠΕΘΑ θα πρέπει να ενημερώσει την Επιτροπή για την τραγωδία στη Λιβύη



    ΣΧΟΛΙΑ