• Πολιτική

    ΣΥΡΙΖΑ: Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ο λόγος που υπάρχει στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας

    • NewsRoom
    ΣΥΡΙΖΑ Τσίπρας


    Στην κυβέρνηση επιτίθεται ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την αμυντική συμφωνία που υπέγραψαν η Βόρεια Μακεδονία και η Τουρκία, κόντρα στις διαβεβαιώσεις του Αλέξη Τσίπρα πως η Συμφωνία των Πρεσπών θα έβαζε δήθεν τέλος στην στρατιωτική επιρροή της Άγκυρας στα Σκόπια.

    «Η αδυναμία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να προασπίσει τα εθνικά μας συμφέροντα εξαιτίας των εσωτερικών της αντιφάσεων αντικατοπτρίζεται στην επέκταση της επιρροής της Τουρκίας στην περιοχή, όπως πιστοποιεί η πρόσφατη αμυντική συμφωνία της Βόρειας Μακεδονίας με την Τουρκία», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

    Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι επειδή η κυβέρνηση δεν φέρνει προς κύρωση στη Βουλή τα τρία μνημόνια συνεργασίας στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών γιατί φοβάται τον Αντώνη Σαμαρά.

    Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως η δήλωση του Κυβερνητικού Εκπρόσωπου «ότι η κυβέρνηση “παρακολουθεί” την αμυντική Συμφωνία Τουρκίας – Βόρειας Μακεδονίας είναι τουλάχιστον ανάξια σχολιασμού, τη στιγμή που η ίδια η κυβέρνηση υπονομεύει οποιαδήποτε δυνατότητα ανάπτυξης στρατηγικής σχέσης με τη Βόρεια Μακεδονία, αφήνοντας έτσι διάπλατα ανοιχτό το πεδίο για την Τουρκία».

    Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει να σχολιάσει τη συνέχεια της δήλωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος τόνισε πως αποδεικνύονται «αφελείς και απλοϊκές» οι απόψεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που υποστήριζαν πως η Συμφωνία των Πρεσπών τον «φράχτη» για την είσοδο και συνεργασία της Τουρκίας με τη Βόρεια Μακεδονία.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ «υπενθυμίζει» στην κυβέρνηση ότι «ο λόγος που υπάρχει ήδη αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας, ανάληψη της αεράμυνάς της από ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη, εκπαίδευση ειδικών δυνάμεων, αλεξιπτωτιστών και δυτών, εκπαίδευση στην κυβερνοάμυνα και κοινές ασκήσεις των δύο χωρών, είναι η Συμφωνία των Πρεσπών».

    Διαβάστε επίσης

    Τουρκία και Βόρεια Μακεδονία υπέγραψαν πενταετή αμυντική-οικονομική συνεργασία
    Γιάννης Οικονόμου για πυρκαγιές: Είμαστε επικεντρωμένοι στην μάχη – Αργότερα οι ευθύνες για τα λάθη
    Το άδειασμα της κυβέρνησης στον Τσιτσιπά: Δεν έχει ούτε γνώσεις, ούτε τις σπουδές – Καλό θα ήταν να προσέχει



    ΣΧΟΛΙΑ