ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ– ΠΣ διαψεύδουν το αίτημα ένταξης του κόμματος στη Σοσιαλιστική Διεθνής αναφέροντας: «Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τη σπουδή μέρους των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ για τη διεθνή και ευρωπαϊκή πολιτική οικογένεια του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία»
Επίσης ξεκαθαρίζουν ότι «τα σημερινά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ένταξη του κόμματος στη Σοσιαλιστική Διεθνή δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».
Η διευκρίνιση ήρθε αμέσως μετά την κατηγορηματική διάψευση σημερινών δημοσιευμάτων από, το Γραφείο του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργου Παπανδρέου, σύμφωνα με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποβάλλει αίτηση ένταξης στην Σοσιαλιστική Διεθνή που θα τεθεί για έγκριση τον Σεπτέμβριο, σε συνεδρίαση στη Νέα Υόρκη υπό τη προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου.
«Δεν έχει τεθεί οποιοδήποτε θέμα ένταξης ελληνικού κόμματος στη Σοσιαλιστική Διεθνή, πέραν του Κινήματος Αλλαγής, ή έχει κατατεθεί κάποιο σχετικό αίτημα εκ μέρους κάποιου άλλου κόμματος», αναφέρει σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού.
Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «είναι απολύτως σαφές ότι, ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, δεν γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό, ούτε και έχει αναλάβει κάποια σχετική πρωτοβουλία». Επίσης επισημαίνεται ότι ουδείς εκ των συνεργατών του έχει μιλήσει για οποιοδήποτε τέτοιο θέμα.
Διαβάστε ακόμα:
Κώστας Καραμανλής: Αστείο να μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ για το Πάτρα–Πύργος
Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για τέσσερις εκλογικές περιφέρειες απόδημων Ελλήνων
Νίκος Παπανδρέου: Το μισό ΠΑΣΟΚ ήθελε να φύγει ο Γιώργος Παπανδρέου – Τι είπε για Βενιζέλο
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ρωσία: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο πετρελαϊκό λιμάνι Ουστ-Λούγκα μετά το ουκρανικό χτύπημα
- Ισραήλ: Αίτημα για πρόσθετα στοιχεία σχετικά με πιθανή προεδρική χάρη στον Νετανιάχου
- Σάντσεθ: Αδικαιολόγητη επίθεση στη θρησκευτική ελευθερία η παρεμπόδιση του Λατίνου Πατριάρχη να μπει στον Πανάγιο Τάφο
- Η Αίγυπτος στρέφεται στη Λιβύη για εισαγωγές πετρελαίου μετά τη διακοπή ροών από το Κουβέιτ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.