Πολιτική

Νίκος Παπανδρέου: Το μισό ΠΑΣΟΚ ήθελε να φύγει ο Γιώργος Παπανδρέου – Τι είπε για Βενιζέλο

  • NewsRoom
Νίκος Παπανδρέου

Νίκος Παπανδρέου


Το μισό ΠΑΣΟΚ ήθελε να φύγει ο Γιώργος Παπανδρέου, δήλωσε ο Νίκος Παπανδρέου δίνοντας συνέχεια στις χθεσινές δηλώσεις του Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος είπε ότι το 2012 ο Ευάγγελος Βενιζέλος του ζήτησε να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, για να «πάρουν το κόμμα από τον Γιώργο».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9, ο Νίκος Παπανδρέου αναφέρθηκε στα όσα είχαν συμβεί λίγο πριν από τις εκλογές του 2012.

Αναφέρθηκε, μάλιστα, σε περιστατικό το 2011, όταν άνθρωπος του Βενιζέλου πλησίασε στη Βουλή τον Γιώργο Παπανδρέου και του είπε «είσαι παρελθόν», ενώ η Εύα Καϊλή του ζήτησε να παραιτηθεί για να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Ο Νίκος Παπανδρέου είπε: «Έτσι είναι. Τρεις γυναίκες και οι Αποστολάκη – Κεφαλίδου».

«Όταν γίνεται παιχνίδι εξουσίας μόνο και μόνο για την εξουσία, καταστρέφεται ένα ολόκληρο σύστημα», σχολίασε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τους λόγους που κάποιοι εντός ΠΑΣΟΚ δεν ήθελαν πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, εκτίμησε ότι γινόταν ένα παιχνίδι εξουσίας.

«Χάλαγε το σύστημα εξουσίας που υπήρχε τότε. Ψυχάρη, Λαμπράκη, τη διαπλοκή… Δεν έπαιζε αυτό το παιχνίδι. Αυτό ήταν όλο. Ούτε έκανε καλή επικοινωνία ούτε έδωσε μεγάλα δάνεια. Από τα πρώτα δάνεια που δόθηκαν (99 εκατ.) ήταν στο συγκρότημα Λαμπράκη. Με το καλημέρα. Είναι αρκετό να σε ρίξει ένας Ψυχάρης; Όχι. Είναι αρκετό να σε ρίξει ένας Ψυχάρης μαζί με τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το μισό ΠΑΣΟΚ; Είναι» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Νίκος Παπανδρέου έκανε λόγο για ψέματα που διαδίδονταν, προκειμένου να πληγεί η οικογένειά του με στόχο την «αποπαπανδρεοποίηση του ΠΑΣΟΚ».

Έφερε ως παράδειγμα το «ο Γιώργος, προδότης, υπέγραψε ψεύτικα στοιχεία κι ανέβασε το έλλειμμα» και το «Η Μαργαρίτα Παπανδρέου έχει 550 εκατ. στο εξωτερικό», τα οποία όπως είπε ήταν ψέματα.

«Όταν η Μαργαρίτα έμπαινε στον Σκλαβενίτη στην Κόρινθο να ψωνίσει, την κοίταζαν περίεργα, γιατί έλεγαν ‘έχεις 550’ και λέω εγώ, θα πήγαινε στο σούπερ μάρκετ με το καροτσάκι να αγοράσει το πιο φθηνό, αν είχε 550;», σχολίασε ο Νίκος Παπανδρέου.

«Βολεύτηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ»

Σε ό,τι αφορά στελέχη που εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Παπανδρέου εξέφρασε την πικρία του λέγοντας ότι κανείς δεν βγήκε τότε να πει ότι αυτά ήταν ψέματα. «Μια χαρά βολευτήκαν, πήγαν ΣΥΡΙΖΑ, δεν βγήκαν τότε να στηρίξουν» είπε, ενώ διευκρίνισε ότι δεν βάζει σε αυτό το τσουβάλι τον Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Αναφορικά με την πολιτική που εφάρμοσε ο Γιώργος Παπανδρέου, εκτίμησε ότι στην προσπάθειά του να μην δώσει τροφή για σχόλιο περί οικογενειοκρατίας, «ήταν πιο σκληρός με μας παρά με τους άλλους» και υπογράμμισε ότι ο ίδιος δεν είχε τότε κάποια πολιτική συνεργασία μαζί του.

«Απλώς τράβαγα τα μαλλιά μου με αυτά που θεωρούσα λάθη, με τη φορολογική πολιτική. Είχα πει τότε ότι 40% στο μηδέν εισόδημα, είναι μηδέν φόρος. Δεν μπορείς να βάζεις ψηλά τον φόρο, όπως έκανε το συριζαίικο και να περιμένεις να έχεις και έσοδα. Απλά πράγματα», είπε.

Απαντώντας αναφορικά με το αν ο ίδιος είχε κόντρα με τους συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου σημείωσε: «Έχω τσακωθεί με όλους. Με τον πατέρα μου έχω τσακωθεί, με όλους… Διαφωνούσα με την διαγραφή, μου φαινόταν παλιοκομμουνιστικό κατά κάποιον τρόπο. Αυτή η έννοια της διαγραφής, τι είναι αυτό το πράγμα;».

Παράλληλα, έκανε λόγο και για τα θετικά της διακυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, λέγοντας ότι «όλα αυτά τα ψηφιακά που χειροκροτάμε, και καλά κάνουμε, ξεκίνησαν από την τότε προσπάθεια. Ξέρουμε για πρώτη φορά πόσα μολύβια αγοράζει το υπουργείο. Αυτό ο Γιώργος το έβαλε σαν ρήτρα στο ΔΝΤ γιατί πίστευε ότι οι επόμενες κυβερνήσεις θα το κόψουν, κι έγινε προσπάθεια να το κόψουν γιατί δεν βολεύει ποιανού ξαδέλφη έχει προσληφθεί στο Δημόσιο».

Τέλος, υπογράμμισε ότι την περίοδο διακυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου δεν δούλεψε καλά το επικοινωνιακό κομμάτι, για να πιστωθεί την επιτυχία των πρωτοβουλιών ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν πέρασε στην κοινωνία γιατί όταν τρέχεις να σώσεις τη χώρα, δεν προλαβαίνεις να το επικοινωνήσεις και φυσικά δεν υπήρχε ομάδα να τα επικοινωνήσει. Η πολιτική τότε ήταν να φύγει ο Γιώργος, να πούμε την αλήθεια. Οπότε ποιος θα θέλει να πει τα καλά; Όλη η ΝΔ, όλος ο ΣΥΡΙΖΑ συν το μισό ΠΑΣΟΚ εναντίον του Γιώργου, συν η μισή διεθνής κοινότητα, συν οι τράπεζες. Αυτοί που έλεγαν θα σκίσουμε το μνημόνιο, οι δύο επόμενοι, δεν το έσκισαν αλλά το υπέγραψαν», επισήμανε ο Νίκος Παπανδρέου.

Διαβάστε ακόμη:

Ο Ντράγκι «πυροβόλησε»: Στο όριο οι σχέσεις Ρώμης – Άγκυρας μετά το sofagate

Σταύρος Κοντονής: Το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό – Νέα κατάθεση του πρώην υπουργούΣΧΟΛΙΑ