Πολιτική

Συρία: Ο Άσαντ βομβαρδίζει Τούρκους στο Χαλέπι

  • NewsRoom
Άσαντ


Το Συριακό Παρατηρητήριο ανέφερε ότι οι δυνάμεις του Άσαντ προήλασαν στη βορειοδυτική ύπαιθρο του Χαλεπίου και βομβάρδισαν τις τουρκικές δυνάμεις στην περιοχή Sheikh Aqil με δυνάμεις πυροβολικού. Ο βομβαρδισμός τραυμάτισε πολλούς Τούρκους στρατιώτες μερικοί από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Από την άλλη πλευρά, ρωσικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αρκετές επιδρομές στην πόλη Ariha και τον αυτοκινητόδρομο Μ4, φέρνοντας τον αριθμό των σημερινών αεροπορικών επιδρομών στην Ιντλίμπ και το Χαλέπι στις 97. Από την πλευρά τους, τα καθεστωτικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν σήμερα 80 επιδρομές στην επαρχία του Χαλέπι. Τις τελευταίες ώρες, οι δυνάμεις του καθεστώτος επέβαλαν τον έλεγχό τους σε 32 χωριά και πόλεις στην επαρχία του Χαλεπίου. Περικύκλωσαν επίσης τις τουρκικές δυνάμεις στο Anadan. Κατά συνέπεια, οι δυνάμεις του καθεστώτος κατάφεραν να ελέγχουν 113 περιοχές τόσο στα νότια όσο και στα δυτικά της επαρχίας του Χαλεπίου τις τελευταίες ώρες.

Όπως αποκαλύπτει το Παρατηρητήριο, μετά την 24η Ιανουαρίου 2020, 479 τζιχαντιστές και 155 άλλοι μαχητές της αντιπολίτευσης σκοτώθηκαν μέχρι στιγμής, ενώ από την άλλη πλευρά 576 στρατιώτες και μαχητές του καθεστώτος, εκ των οποίων 18 ξένοι στρατιώτες πιστοί στο Ιράν, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων μελών της Λιβανικής Χεζμπολάχ, έχουν σκοτωθεί.

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος συνομιλιών Ρωσίας – Τουρκίας για την Ιντλίμπ

Η Τουρκία εξέφρασε την πεποίθηση της ότι χρειάζεται να αποκλιμακωθεί η ένταση στην επαρχία Ιντλίμπ στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κατά την διάρκεια των συνομιλιών που είχε στη Μόσχα τουρκική αντιπροσωπεία με Ρώσους διπλωμάτες, προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν αύριο.

«Η αντιπροσωπεία μας με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ συναντήθηκε σήμερα στην Μόσχα με τους συναδέλφους της, με τους οποίους συζήτησαν για την κατάσταση στο Ιντλίμπ» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών στην οποία επισημαίνεται ότι συζητήθηκαν μέτρα το οποία μπορούν να ληφθούν για την πλήρη εφαρμογή των συμφωνιών του Σότσι για το Ιντλίμπ.

Στην Άγκυρα στις 8 και 10 Φεβρουαρίου, είχαν πραγματοποιηθεί δύο γύροι συνομιλιών μεταξύ επίσημων αξιωματούχων της Ρωσίας και της Τουρκίας για την κατάσταση στο Ιντλίμπ.


ΣΧΟΛΙΑ