• Πολιτική

    Συρία: Αυτός είναι ο πιλότος που έριξε τα χημικά (pics)

    • NewsRoom
    Πιλότος


    Πολύς λόγος έγινε αυτές τις μέρες για το ποιος είναι ο πιλότος που έριξε τα χημικά στην Συρία. Η απάντηση φαίνεται να δόθηκε μέσω μιας φωτογραφίας.

    Στην φωτογραφία αυτή, απεικονίζεται ο Mohammed Hasouri, τη στιγμή που τιμάται η απλώς δέχεται τα συγχαρητήρια από τον στρατηγό Ali Abdullah. Την φωτογραφία αυτή παρουσίασε ο Fares Shehabi, υψηλόβαθμο στέλεχος του Ασαντ.

    Πιλότος

    «Ο στρατηγός του συριακού στρατού, συγχαίρει τον διοικητή Haytham Hasouri για την καταστροφή των πολεμικών εγκαταστάσεων της Αλ Κάιντα», έγραψε στον λογαριασμό του.

    Κατά πάσα πιθανότητα, ο Shehabi δεν αποκάλυψε το πραγματικό όνομα του διοικητή, όμως επιβεβαίωσε ότι για την επίθεση ευθύνεται ο συγκεκριμένος.

    Πιλότος

    Πάντως, η πλευρά του Άσαντ, υποστηρίζει συνεχώς ότι δεν έριξε χημικά αλλά ότι απλά βομβάρδισε χωριό των τζιχαντιστών με όπλα, εκ των οποίων απελευθερώθηκε το επικίνδυνο αυτό αέριο.

    Σύμφωνα όμως με ειδικούς, το αέριο σαρίν, δεν υπήρχε περίπτωση να διοχετευτεί στην ατμόσφαιρα αν δεχόταν επίθεση, καθώς θα καταστρεφόταν. Πάντως, οι Times αναφέρουν ότι ο άνθρωπος αυτός, είχε πραγματοποιήσει ακόμα μια επίθεση με αέρια, 20 μέρες πριν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μέρκελ και Λαγκάρντ συναντιούνται και συζητούν για το ελληνικό χρέος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χρήστος Μεγάλου: Σε 8 ημέρες αναλαμβάνει τα ηνία της Πειραιώς. Η αγωνία στο κατακόρυφο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ντάισελμπλουμ: «Μπορεί να φταίει η κούρασή μου για τις δηλώσεις για τον Νότο»

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ