• Κοινωνία

    Air France: Σε αναστολή δύο πιλότοι οι οποίο πιάστηκαν στα χέρια κατά τη διάρκεια πτήσης

    • NewsRoom


    Σε αναστολή τέθηκαν από την Air France δύο πιλότοι της, οι οποίοι καυγάδισαν κατά τη διάρκεια πτήσης μέσα στο πιλοτήριο, όπως ανέφερε το Bloomberg.

    Το περιστατικό σημειώθηκε σε πτήση μεταξύ Γενεύης και Παρισιού τον Ιούνιο και επιλύθηκε γρήγορα. Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας επιβεβαίωσε στο Bloomberg ότι η πτήση προχώρησε κανονικά και ότι οι πιλότοι αναμένουν την απόφαση της διοίκησης για την ανάρμοστη συμπεριφορά τους.

    Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης του Airbus A320 είχαν μια διαφωνία που εξελίχθηκε σε σωματική διαμάχη κατά τη διάρκεια της πτήσης,  λίγο μετά την απογείωση.

    Αν και η αιτία του καυγά δεν έχει επιβεβαιωθεί, οι δύο άνδρες φέρεται να πιάστηκαν στα χέρια. Η εκδοχή ενός πιλότου για τα γεγονότα έκανε λόγο για ένα «ακούσιο χτύπημα» που οδήγησε σε κλιμάκωση. Ο συγκυβερνήτης ισχυρίστηκε πως επρόκειτο για ένα χαστούκι.  Τελικά, ο ένας από τους δύο πιλότους ισχυρίστηκε ότι ο άλλος του πέταξε ένα ξύλινο αντικείμενο στο πρόσωπο.

    Στο άκουσμα του καυγά στον πιλοτήριο, τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος καμπίνας μπήκαν μέσα για να τους συγκρατήσουν και τελικά η ένταση περιορίστηκε. Μάλιστα, ένα μέλος της καμπίνας φέρεται να έμεινε μαζί τους στο πιλοτήριο για το υπόλοιπο του ταξιδιού, προκειμένου να εξασφαλιστεί πως δεν θα υπήρχε «δεύτερος γύρος».



    ΣΧΟΛΙΑ