• Πολιτική

    Συρεγγέλα: Εκμεταλλεύεστε μια εθνική τραγωδία εφαρμόζοντας πρακτικές που θα ζήλευε και ο ίδιος ο Μακιαβέλι

    Μαρία Συρεγγέλα

    Η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και βουλευτής Μαρία Συρεγγέλα


    «Εκμεταλλεύεστε μια εθνική τραγωδία εφαρμόζοντας πρακτικές που θα ζήλευε και ο ίδιος ο Μακιαβέλι», ανέφερε, απευθυνόμενη στα κόμματα της αντιπολίτευσης που κατέθεσαν την πρόταση δυσπιστίας, η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και βουλευτής Μαρία Συρεγγέλα, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στη Βουλή.

    «Πετάτε λάσπη στον ανεμιστήρα και εργαλειοποιείτε τον ανθρώπινο πόνο, κάνοντας λόγο για συγκάλυψη, για να είστε αρεστοί. Θα μας εξηγήσετε επιτέλους για ποια συγκάλυψη μιλάτε αφού δεν έχετε διατυπώσει καμία στοιχειοθετημένη κατηγορία ώστε να σας απαντήσει η κυβέρνηση; Παραβλέψατε τις μαρτυρίες, που στην Εξεταστική Επιτροπή κατέθεσαν πως ο Γενικός Κανονισμός Κίνησης παραβιάστηκε 7 φορές μέσα σε 5 λεπτά.

    Και στήσατε ένα αφήγημα για την ολοκλήρωση της Σύμβασης 717, η οποία δεν θέλετε να γνωρίζει ο κόσμος ότι και να είχε ολοκληρωθεί δεν ήταν σίγουρο ότι θα απέτρεπε το τραγικό δυστύχημα. Μας κατηγορήσατε για “μπάζωμα” και παραποίηση στοιχείων την ώρα που όλα έγιναν από τις επιχειρησιακές Αρχές, όπως ορίζει το πρωτόκολλό τους.

    Και τέλος, χρησιμοποιώντας μπαγιάτικα δημοσιεύματα, νομίζατε ότι βγάλατε είδηση περί δήθεν μοντάζ και επεξεργασμένων αρχείων, την ώρα που η ίδια η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ έχει απαντήσει πως όλο το υλικό έχει δοθεί ακέραιο στις ανακριτικές Αρχές από τις 2/3/2023», είπε η Μαρία Συρεγγέλα για να συμπεράνει:

    «Εδώ λοιπόν έχουμε μπροστά μας δύο τινά: Ή μέσα στην ταραχή σας πάτε να φρενάρετε τον εκλογικό σας κατήφορο πάνω στην υπονόμευση της επιτυχίας της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη ή έχουμε να κάνουμε με μία ενορχηστρωμένη επίθεση στην κυβέρνηση, τους λόγους της οποίας γνωρίζετε πολύ καλά και θα τους αποδείξει η ιστορία».

    Στο κλίμα αυτό προειδοποίησε το κόμματα που κατέθεσαν τη μομφή ότι δεν θα αφεθούν να διασύρουν το πολίτευμα στον βωμό της ψηφοθηρίας. «Δεν μπορείτε να προσβάλλετε άλλο τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Καλλιεργείτε την τοξικότητα στον δημόσιο διάλογο λόγω ανεπάρκειας πολιτικού οράματος για τη χώρα και απουσίας ουσιαστικών προτάσεων.

    Πενήντα χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, δεν θα σας αφήσουμε να διασύρετε το πολίτευμα στον βωμό της ψηφοθηρίας.

    Αντιλαμβανόμαστε ότι δυσκολεύεστε να αποδεχτείτε ότι ο ελληνικός λαός στην πλειοψηφία του καταδικάζει τις πολιτικές σας πρακτικές και επικροτεί την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και την μεταρρυθμιστική ατζέντα που εφαρμόζει. Όμως εμείς τιμούμε την εμπιστοσύνη του λαού, και χωρίς να επαναπαυόμαστε θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το καλό της πατρίδας μας. Πάντα με πυξίδα μας την αλήθεια και τη δικαιοσύνη», είπε η βουλευτής της ΝΔ.

    Αναφέρθηκε παράλληλα και σε εκείνους που «παριστάνουν τους υπερασπιστές του κράτους δικαίου» και «κουνάνε το δάχτυλο στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

    «Εκείνοι που ενώ καταδικάστηκαν 13-0 αμετάκλητα για χειραγώγηση των μέσων, κράτησαν τη βουλευτική τους ιδιότητα και εισηγούνται κιόλας πρόταση δυσπιστίας με το κράτος δικαίου στον πυρήνα της. Εκείνοι που όσο κυβερνούσαν είχαν παρα-υπουργεία δικαιοσύνης μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου σύμφωνα με δικές τους δηλώσεις. Εκείνοι που παραδέχονται ότι ως κυβέρνηση έκαναν “ατυχή” διαχείριση των τηλεοπτικών αδειών και της υπόθεσης Novartis.

    Εκείνοι που προώθησαν το ψέμα της μικρής Μαρίας στον Έβρο. Εκείνοι που ενώ εκπροσωπούν τα συμφέροντα της Ελλάδας στην Ευρώπη, παραδέχτηκαν πως υποκίνησαν συκοφαντικό ψήφισμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητώντας περικοπές κονδυλίων προς τη χώρα.

    Εκείνοι που ενώ ελέγχονται για παραβίαση του νόμου για τις προσωπικές τους επιχειρήσεις υπονομεύουν με δηλώσεις τους το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας και καλούν διεθνείς παρατηρητές γιατί δεν μπορούν να αποδεχθούν ότι έχασαν.

    Όλοι αυτοί λοιπόν αφού πρώτα διασπαστήκατε, σήμερα επιβεβαιώνετε το πολιτικό σας vertigo ακολουθώντας τη γραμμή που σας δίνει το ΠΑΣΟΚ. Όλες και όλοι μαζί συστρατεύεστε και κατηγορείτε την κυβέρνηση για υπονόμευση του κράτους δικαίου και συγκάλυψη της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών», είπε η κυρία Συρεγγέλα.

    Η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας απάντησε και στο αίτημα Κασσελάκη για εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών.

    «Η παρατήρηση των εκλογικών διαδικασιών από το Γραφείο Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΑΣΕ είναι μια πάγια διαδικασία στην οποία συμμετέχει και η χώρα μας. Δεν περιμένει πρόσκληση από τον κύριο Κασσελάκη ο ΟΑΣΕ για να έρθει στην Ελλάδα», είπε η κυρία Συρεγγέλα και τόνισε ότι απάντηση δίνουν και δύο επίσημες εκθέσεις:

    Η ετήσια επίσημη έκθεση για το κράτος Δικαίου που συντάσσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το 2023, στην οποία «αναγνωρίζεται η σημαντική πρόοδος στη χώρα, σε πολλά επιμέρους ζητήματα κράτους δικαίου, προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας του Τύπου».

    Επίσης η ετήσια έκθεση «Democracy Index» του Economist για το 2023, με την οποία η Ελλάδα αναβαθμίστηκε για πρώτη φορά μετά το 2008 στις 20 χώρες που ανήκουν στην κατηγορία της «πλήρους δημοκρατίας».

    Διαβάστε επίσης:

    ΠΑΣΟΚ για δηλώσεις Φλωρίδη: Η κυβέρνησή του εκτίθεται καθημερινά όλο και περισσότερο

    ΣΥΡΙΖΑ: Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και αποκαλύπτουν τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη

    Μιχαηλίδου: Δεν έδωσε η κυβέρνηση παραποιημένο υλικό – Η κοινή λογική δεν χρειάζεται μονταζιέρες



    ΣΧΟΛΙΑ