• Πολιτική

    Συνταγματική Αναθεώρηση: Αποδεσμεύεται η πτώση της κυβέρνησης από την εκλογή ΠτΔ

    Βουλή


    Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη ψηφοφορία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και πλέον η επόμενη Βουλή θα πάρει τις τελικές αποφάσεις. Και τα 49 άρθρα που είχαν «περάσει» στην πρώτη ψηφοφορία συγκέντρωσαν και στη δεύτερη ψηφοφορία πάνω από 151 ψήφους και έτσι μπορούν να αναθεωρηθούν.

    Υπερψηφίστηκε τόσο το άρθρο 32 για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας όσο και το άρθρο 3 για τη θρησκευτική ουδετερότητα.

    Η υπερψήφιση από τη σημερινή Βουλή του άρθρου 32 του Συντάγματος για την αποσύνδεση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την διάλυση της Βουλής, επιτρέπει στην επόμενη κυβέρνηση να έχει καθαρή 4ετία, χωρίς τον φόβο της ανατροπής και των πρόωρων εκλογών, λόγω της αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Κι αν για την απεμπλοκή της εκλογής του ΠτΔ χρειάζεται απλή πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή, καθώς έλαβε 224 ψήφους ενώ στην προηγούμενη ψηφοφορία είχε λάβει 221, για το άρθρο 3 θα απαιτηθεί αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, καθώς έλαβε 151 ψήφους στην πρώτη ψηφοφορία και σήμερα έλαβε 156.

    Υπερψηφίστηκαν και τα άρθρα που είχε προτείνει η Νέα Δημοκρατία και είχαν λάβει αυξημένη πλειοψηφία στην προηγούμενη διαδικασία. Η ερμηνευτική δήλωση στην οποία είχε αναφερθεί ο Αλέξης Τσίπρας (ερμηνευτική δήλωση άρθρο 86) πήρε 175 ψήφους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ολέθριες προτάσεις για τη συνταγματική αναθεώρηση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΝΔ: Ο Τσίπρας δεν έχει ιδέα τι λέει για το Άρθρο 86 ή θέλει να παραπλανήσει



    ΣΧΟΛΙΑ