• Πολιτική

    Σύνταγμα: Φωταγωγείται αύριο το χριστουγεννιάτικο δέντρο

    • NewsRoom


    O δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, θα αναγγείλει αύριο από το Σύνταγμα, το σύνθημα για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου της Αθήνας αλλά και όλης της πόλης.

    Η εορταστικό εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για τις 7 το απόγευμα και συμμετέχουν η Φιλαρμονική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων, η Athens Big Band και οι Gadjo Dilo.

    Περισσότερες από διακόσιες εκδηλώσεις στις γειτονιές της Αθήνας αλλά και σε επτά ξεχωριστά σημεία της πρωτεύουσας με θέατρο, χορό, εκθέσεις και δράσεις για τα παιδιά περιλαμβάνει το πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

    Πλατεία Συντάγματος, Στύλοι του Ολυμπίου Διός, Μοναστηράκι, πλατεία Κλαυθμώνος, πλατεία Ομονοίας, Αθηναϊκή Τριλογία (Προπύλαια) και Θησείο θα βρεθούν στο επίκεντρο ενώ σε πολλές γειτονιές διοργανώνονται 49 εκδηλώσεις μουσικής, θεάτρου καθώς και δράσεις για παιδιά, σε κλειστούς χώρους και πλατείες, όπως αναφέρει ο δήμος σε ανακοίνωσή του.

    Η μεγαλύτερη νύχτα της χρονιάς, στις 21 Δεκεμβρίου, θα περάσει υπό τους «φωτεινούς» ήχους και στίχους της Λένας Πλάτωνος στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, ενώ στα Προπύλαια θα πραγματοποιηθούν δράσεις φόρος-τιμής στις λέξεις, τα βιβλία, την εξέλιξη και την επιστήμη.

    Παιχνίδι και γνώση, μάθηση και ψυχαγωγία, περιμένουν όλα τα παιδιά σε περισσότερες από 150 εκδηλώσεις στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης. Η πλατεία Κλαυθμώνος θα αποτελέσει το κεντρικό σημείο των παιδικών εκδηλώσεων από 19 έως 31 Δεκεμβρίου. Εκτός από την πλατεία Κλαυθμώνος, καλλιτεχνικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις και εργαστήρια, τους περιμένουν και στα Μουσεία, τις Βιβλιοθήκες, τα Πολιτιστικά Κέντρα, το Κέντρο Πηλού του δήμου Αθηναίων, καθώς και σε επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους.

    Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης από την Πέμπτη 14 έως την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου βάζει τα γιορτινά της με μουσική, δώρα, παιχνίδια, μαγειρέματα και εργαστήρια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι αλλαγές στο νόμο Κατσέλη-Πως θα ρυθμίζονται τα δάνεια από το νέο έτος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι νέες αλλαγές στο κοινωνικό μέρισμα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι σεισμοπαθείς της Λέσβου καλούνται να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ για τα γκρεμισμένα σπίτια τους



    ΣΧΟΛΙΑ