• Πολιτική

    Συνήγορος Μανιαδάκη: Οι καταθέσεις του για τη Novartis πρέπει να μπουν στο αρχείο

    • NewsRoom

    Νίκος Μανιαδάκης


    Οι καταθέσεις και οι μαρτυρίες του Νίκου Μανιαδάκη σχετικά με την υπόθεση Novartis πρέπει να τεθούν υποχρεωτικά στο αρχείο δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δικηγόρος του Θεόδωρος Μαντάς.

    Αιτιολόγησε τη θέση του λέγοντας ότι τα στοιχεία αυτά δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν αποδεικτικά καθότι ο εντολέας του πλέον διώκεται ποινικά και δεν είναι προστατευόμενος μάρτυρας.

    Ο κ. Μαντάς άφησε να εννοηθεί πως οι εισαγγελικές Αρχές δεν μπορούν να θέλουν την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο, σημειώνοντας πως είτε πρέπει να παραδεχτούν ότι έκαναν λάθος όταν έδωσαν προστασία στον κ. Μανιαδάκη πριν από έναν χρόνο, είτε ότι η σημερινή δίωξη σε βάρος του είναι εσφαλμένη.

    Προσέθεσε πως ο εντολέας του δεν αντιμετωπιζόταν ως ποινικά εμπλεκόμενος όταν άνοιξε ο φάκελος Novartis, που σημαίνει ότι η εισαγγελία Διαφθοράς επέλεξε να του δώσει και να διατηρήσει το status του προστατευόμενου μάρτυρα παρά τις καταθέσεις εναντίον του.

    «Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα», είπε. «Δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις στο δικαιϊκό μας σύστημα».

    Ο κ. Μαντάς σχολίασε δηκτικά ότι η μετατροπή του εντολέα του από μάρτυρα σε κατηγορούμενο έγινε σε διάστημα λίγων ωρών, δίχως να έχει αιτιολογηθεί έως τώρα από τους εισαγγελείς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αγορά πλασματικών ετών: Πόσο κοστίζει – Ποιοι ωφελούνται

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει συνθήκες μιζέριας και απογοήτευσης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γεωργιάδης: «Φούσκα» η υπόθεση Novartis – Ο Μανιαδάκης θα μηνύσει τους άλλους δύο προστατευόμενους μάρτυρες



    ΣΧΟΛΙΑ