• Πολιτική

    Συνεργάτες Σαμαρά: «Ο Τσίπρας έδωσε το παλάτι της Ρόδου για πολυτελές δείπνο της Novartis»

    antonis samaras

    Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς


    Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ο πόλεμος μεταξύ της κυβέρνησης και του Αντώνη Σαμαρά με αφορμή την υπόθεση Novartis, με τον πρώην πρωθυπουργό να αντιδρά σε δημοσίευμα της «Αυγής», η οποία στο πρωτοσέλιδό της κάνει λόγο για δύο συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της Novartis μέσα σε τρεις μήνες στο τέλος του 2012 και τις αρχές του 2013.

    Απαντώντας στην εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, η πλευρά του κ. Σαμαρά εξηγεί πως η πρώτη συνάντηση που επικαλείται στο πρωτοσέλιδό της πραγματοποιήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2012 και έγινε δημόσια στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία εκπροσώπων 13 άλλων πολυεθνικών εταιρειών. Μάλιστα αναφορά σε αυτή υπάρχει στη μήνυση που κατέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός. Όσο για τη δεύτερη, η οποία σύμφωνα με την εφημερίδα έγινε στις 28 Φεβρουαρίου 2013, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Μάλιστα, ακριβώς μια ημέρα μετά, την 1η Μαρτίου του 2013, ο κ. Φρουζής συναντάται στην Βουλή με τον κ. Τσίπρα και ασκούν την ίδια σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Σαμαρά για τη μείωση του φαρμακευτικού κέρδους.

    «Το ότι συναντήθηκε ο κ. Τσίπρας με τον κ. Φρουζή, το «αποκαλύπτει» άλλωστε και η σημερινή “Αυγή”. Διαψεύδεται επομένως η αγωνιώδης προσπάθεια Τσίπρα να πείσει ότι ποτέ δεν συνάντησε τον αντιπρόεδρο της NOVARTIS. Αν έχουν ακόμα ψυχραιμία, ας διαβάσουν την “Αυγή” της εποχής (2/3/2013) , καθώς οι δηλώσεις Τσίπρα και φαρμακοβιομηχανίας είχαν ως κοινό στόχο την πολιτική Σαμαρά» συμπληρώνουν οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.  «Η γελοία συμμορία διασύρεται και πάλι» καθώς «προσπαθούν μάταια να πλήξουν τον Αντώνη Σαμαρά με φαντασιώσεις, τερατολογίες, ασύστολα ψεύδη και ατέλειωτη λάσπη», συνεχίζουν σε αυστηρούς τόνους.

    «Σε σχέση με το σημείωμα που αναφέρει κάποιον «SAMARA», μαζί με δημοσιογράφους και υπαλλήλους της Novartis, καλό θα είναι να μην εκτίθενται… Τους ενημερώνουμε ότι ΔΕΝ είναι ο Αντώνης Σαμαράς!» προσθέτουν.

    Το παλάτι στη Ρόδο και το δείπνο της Novartis

    Ωστόσο, η πλευρά του κ. Σαμαρά δεν αρκείται στο να απαντήσει στα όσα αναφέρει η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θέτει και αυτή τα δικά της ερωτήματα.  «Επί ενάμιση χρόνο η συμμορία διατυμπανίζει ότι το “μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του Ελληνικού κράτους” είναι η υπόθεση NOVARTIS, γιατί λοιπόν ο κ. Τσίπρας, πριν από έξι μόλις μήνες, ΕΓΚΡΙΝΕΙ το αίτημα της NOVARTIS και ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ το ιστορικό παλάτι της Μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου, για την πραγματοποίηση… πολυτελούς δείπνου της εταιρίας;».

    Σύμφωνα με τους συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά η επίμαχη απόφαση εκδόθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2017. «Τόσο άθλιοι! Τόσο υποκριτές! Θα τούς πάμε μέχρι τέλους…!» καταλήγουν στη δήλωσή τους.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άγριος πόλεμος Σαμαρά – Μαξίμου για την υπόθεση Novartis: «Συνιστούμε ψυχραιμία στη γελοία συμμορία»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ : Άδωνις Γεωργιάδης: «Οι Σκευωροί της Novartis έγιναν ρεζίλι με τα νέα στοιχεία»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιάννης Στουρνάρας: «Ανοησίες» οι καταγγελίες ότι ήμουν έμμισθος σύμβουλος της Novartis



    ΣΧΟΛΙΑ