• Media

    Ο Κοκλώνης και μεγάλα χρέη, o Ζούλας αύξησε κατά 79% τον μισθό του και πλήρωσε εταιρεία να του φτιάξει το προφίλ και γιατί ο Κυριακού δεν αφήνει τίποτα στην τύχη

    • Σόνια Χαϊμαντά

    Ο Κοκλώνης και τα μεγάλα χρέη

    Είναι η δεύτερη φορά που ρωτάει η στήλη. Πόσους συνεργάτες έχει “πιστολιάσει” ο Νίκος Κοκλώνης; Πόσα τιμολόγια έχει αφήσει απλήρωτα;

    Γιατί δεν πληρώνει ούτε τον ΦΠΑ; Πόσα εξώδικα και πόσες αγωγές του έχουν στείλει;

    Την πρώτη φορά δεν τόλμησε να μας απαντήσει. Θα μας απαντήσει τώρα η θα στείλει και πάλι εξώδικα στο mononews.gr;

     

    Οι μεγάλες προσδοκίες του Κωνσταντίνου Ζούλα στην… Grande Place των Βρυξελλών!

    Στην εμβληματική λεωφόρο Rue Wiertz, που περνά ανάμεσα από τα ιστορικά πλέον κτήρια Altiero Spinelli και Paul Henri Spaak του ευρωκοινοβουλίου, στην «καρδιά» της Ευρώπης, στις Βρυξέλλες, φαίνεται ότι ταξιδεύουν τα «μεγάλα όνειρα» του προέδρου της ΕΡΤ, Κωνσταντίνου Ζούλα, έναν χρόνο πριν από τις ευρωεκλογές του 2024.

    «Πατώντας» επάνω στην πρόθεση ανανέωσης της ευρω-ομάδας της ΝΔ και έχοντας εγκαταλείψει ήδη από το 2017 τη Δημοσιογραφία για να αναλάβει διευθυντής του γραφείου Τύπου του «γαλάζιου» κόμματος και στη συνέχεια, μετά τις εκλογές του Ιουλίου, το γραφείο Τύπου του ίδιου του πρωθυπουργού, αν δεν ετοιμάζει ήδη βαλίτσες, καθώς είναι ακόμη νωρίς -άλλωστε αυτό θα το κρίνει ο λαός-, ο Κωνσταντίνος Ζούλας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να «χτίσει» ένα πολιτικό βιογραφικό πάνω στο αφήγημα μιας επιτυχημένης θητείας στο Ραδιομέγαρο.

    Ασχέτως αν στην προεδρία του αναγκάστηκε να εκτελεί και χρέη διευθύνοντος συμβούλου μετά την αποχώρηση του Γιώργου Γαμπρίτσου, ο Κωνσταντίνος Ζούλας θα ποντάρει πολύ στο προεδρικό προφίλ που φιλοτέχνησε με τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου, με τις επιτυχίες στο ψυχαγωγικό πρόγραμμα, που δεν είναι καν το γήπεδό του, και (γιατί όχι;) με τα ευνοϊκά συμπεράσματα ποιοτικής έρευνας αξίας 16.500 ευρώ, την οποία ανέθεσε απευθείας στην εταιρεία Όπερ Έδει Δείξαι ΕΠΕ (QED) των Νίκου Αθανασιάδη και Χριστίνας Καράμπελα που θα κληθεί εμμέσως να αναδείξει τα θετικά της θητείας του ΔΣ της ΕΡΤ λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές.

    Το ζητούμενο λοιπόν είναι να παρουσιαστεί ένα ειδυλλιακό τοπίο επιτυχιών με το ertflix να βρίσκεται -δικαίως-σε πρωταγωνιστικό ρόλο, τις μικτές παραγωγές, στις οποίες η ΕΡΤ είναι συμπαραγωγός ελέω και ΕΚΟΜΕ, να ρίχνουν νερό στο μύλο του success story, τους δεκάδες συμβασιούχους που μπήκαν στο payroll (και Κύριος οίδε πόσο κόστισαν στο ταμείο) να συμπληρώνουν την «όμορφη εικόνα» και, φυσικά, τη μηδενική κριτική προς την κυβέρνηση από το δελτίο ειδήσεων του Γιώργου Κουβαρά να θεωρείται ότι μπορεί να εξαργυρωθεί…

    Κάτι που σίγουρα δεν μπορεί να συμβεί με την (ουσιαστικά ανύπαρκτη) τηλεθέαση και το (επίσης μηδαμινό) «γκελ» στην Κοινωνία…

    Αύξηση έως και 79% στο μισθό του προέδρου της ΕΡΤ!

    Ο πρόεδρος της ΕΡΤ θα βλέπει στο τέλος κάθε μήνα τον μισθό του στο ΑΤΜ αυξημένο έως και κατά 79%, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης θα αυξήσει τις απολαβές του κατά 55%, μετά από απόφαση που υπέγραψαν ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, και ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Γιάννης Οικονόμου.

    Έτσι, η μηνιαία αμοιβή του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ καθορίζεται στα 5.100 ευρώ ενώ η μηνιαία αμοιβή του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ στα 6.650 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των πάσης φύσεως αποδοχών, καθώς και των αμοιβών για τη συμμετοχή στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και των νόμιμων κρατήσεων.

    Μέχρι σήμερα η μηνιαία αμοιβή του Προέδρου του Δ.Σ. ανερχόταν στο ποσό των 2.850 ευρώ και του Διευθύνοντος Συμβούλου στο ποσό των 4.275 ευρώ.

    Προφανώς οι απολαβές δεν πηγαίνουν προσθετικά όσο ο Κωνσταντίνος Ζούλας εκτελεί παράλληλα και χρέη διευθύνοντος συμβούλου.

    Με απόφαση της Προεδρίας της Κυβέρνησης (Αριθ. Ε/27-24.1.2023) καθορίστηκαν και οι αποδοχές των προσώπων που είναι εξουσιοδοτημένα να σχεδιάζουν, να διευθύνουν και να ασκούν διοίκηση όπως αυτή προκύπτει από την ιεραρχία της οργανωτικής δομής της ΕΡΤ.

    Οι μηνιαίες αποδοχές ανά τομέα ευθύνης καθορίζονται ως εξής: Γενικός Διευθυντής 4.300 ευρώ, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής 3.800 ευρώ ενώ Διευθυντής ανά επίπεδο θα λαμβάνει 3.300 ευρώ (Διευθυντής επίπεδο 1), 2.900 ευρώ (Διευθυντής 2) και 2.500 ευρώ (Διευθυντής 3) και αντίστοιχα υποδιευθυντής ανά επίπεδο 2.600 ευρώ, 2.400 ευρώ και 2.200 ευρώ.

    Παράλληλα, ορίζεται ότι οι πάσης φύσεως αποδοχές, πρόσθετες αμοιβές, απολαβές και σύνταξη που καταβάλλονται στα πρόσωπα αυτά, δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις εκάστοτε αποδοχές Γενικού Γραμματέα Υπουργείου.

    Θοδωρής Κυριακού: Νέα εκπομπή για business…

    Φαίνεται ότι ο ΑΝΤΕΝΝΑ, τα πάει καλύτερα στις business παρά στα κοινωνικά και συναισθηματικά θέματα.

    Έτσι δεν πρόλαβε να κλείσει την πόρτα στον ΑΝΤ1, πριν καν την ανοίξει, η Βίκυ Χατζηβασιλείου, ματαιώνοντας την εκπομπή «Έχεις λόγο», και ο ισχυρός άνδρας του καναλιού προχώρησε σε νέο project που, για να λέμε την αλήθεια, το είχε ξεκινήσει καιρό πριν.

    Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: Η Βίκυ Χατζηβασιλείου είχε απλώς δώσει τα χέρια με το κανάλι για την παρουσίαση εκπομπής κοινωνικής θεματολογίας που υποτίθεται ότι θα ξεκινούσε στις 18 Φεβρουαρίου. Όμως την περασμένη Παρασκευή ανακοίνωσε στα social της ότι «δεν την ενδιαφέρουν πρωτίστως τα χρήματα» και ότι έχει άλλες προτεραιότητες.

    Πράγματι, πριν από λίγο καιρό, η πρώην παρουσιάστρια ανακοίνωσε ότι πήρε το πτυχίο της στον τομέα του life coaching, από τμήμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Η παρουσιάστρια ανάρτησε μέσα από το προφίλ της στο Instagram, ένα βίντεο με τη βεβαίωση παρακολούθησης του προγράμματος στο πανεπιστήμιο, αλλά και τις βαθμολογίες που έλαβε και της εξασφάλισαν την επιτυχία. Ενώ λοιπόν όλα έδειχναν ότι θα κατέληγαν σε συμφωνία με το κανάλι, η διαφωνία στο concept ματαίωσε τη συνεργασία.

    Η παρουσιάστρια προτιμούσε εκπομπή σχετική με την ευεξία και τις πρόσφατες σπουδές της ενώ ο τηλεοπτικός σταθμός επέμενε για ένα πιο ενημερωτικό φορμά. Το σκηνικό άλλαξε άρδην καθώς η παρουσιάστρια διαφοροποιήθηκε και εξήγησε ότι μια εκπομπή με αμιγώς κοινωνικά θέματα και με έντονα νομικά χαρακτηριστικά δεν εξυπηρετεί το σκεπτικό της. Έτσι το διαζύγιο ήρθε πριν τον γάμο, καθώς οι δύο πλευρές δεν είχαν υπογράψει συμβόλαιο.

    Έρχεται νέα εκπομπή…

    Έτσι μετά από απόφαση του Θοδωρή Κυριακού, που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, στράφηκε στο αγαπημένο του θέμα, τις business, εντάσσοντας μάλιστα στο πρόγραμμα του ΑΝΤ1 άλλο ένα τηλεοπτικό προϊόν που σχετίζεται με τις επιχειρήσεις, την επιχειρηματικότητα και τις startup εταιρείες.

    Μετά το ριάλιτι επενδύσεων Dragons’ Den με παρουσιαστή τον Σάκη Τανιμανίδη και τη συμμετοχή των επενδυτών Χάρη Βαφειά, Λέοντα Γιοχάη, Πολ Ευμορφίδη, Λιλής Περγαντά και Μαρίας Χατζηστεφανή, έρχεται νέο τηλεοπτικό εγχείρημα με τίτλο «Brave New Greece».

    Στο docuseries, με παρουσιάστρια την επικεφαλής του site αθηΝΕΑ, Μαριάννα Σκυλακάκη, (κόρη του υπουργού Θόδωρου Σκυλακάκη) καλεσμένοι θα είναι στελέχη επιχειρήσεων που θα μιλούν για τις επιτυχίες και τις δράσεις των εταιρειών τους.

    Η σειρά θα εξελιχθεί σε 12 ημίωρα θεματικά επεισόδια τα Σαββατοκύριακα ενώ την παραγωγή θα επιμεληθεί η εταιρεία elcproductions.

    Νίκος Χατζηνικολάου: Το συνέδριο, η «glam» εταιρεία PR και οι «ισχυροί» χορηγοί

    Το συνέδριο της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ) στη νέα της εποχή με πρόεδρο τον Νίκο Χατζηνικολάου και τίτλο «Εφημερίδες 2024» έχει όλα τα εχέγγυα για να συζητηθεί και να βγάλει από τη μιζέρια το μαλακό χαρτί της ενημέρωσης που εξαφανίζεται από το μενού πληροφόρησης των πολιτών.

    Σε μια αγορά που φθίνει, καθώς πανελλαδικά δεν αγοράζονται περισσότερα από 100.00 φύλλα τις Κυριακές και 22.000 τις καθημερινές (+9.000 αθλητικές), ο Νίκος Χατζηνικολάου βρήκε έναν τρόπο να ξαναβάλει την εφημερίδα στο τραπέζι, διοργανώνοντας την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου ένα glam συνέδριο στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, με διακεκριμένους καλεσμένους, σημαντικούς χορηγούς (Motor Oil, ΔΕΗ, Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, πρακτορείο Άργος) αναθέτοντας το project στην εταιρεία PR –“boutique” Avant Tales της Αγάπης Πολίτη-Βαρδινογιάννη και του Βασίλη Κεφαλογιάννη.

    Το πιο σημαντικό ίσως είναι ότι το συνέδριο της ΕΙΗΕΑ τελεί υπό την Αιγίδα της Προεδρίας της Βουλής.

    Διαβάζοντας… ανάμεσα στις γραμμές του προγράμματος, ο ενδιαφερόμενος αντιλαμβάνεται ότι το συνέδριο θα κινηθεί με έρευνα που εννοείται ότι «θα καταδεικνύει τη δυναμική και τη συγκριτική τοποθέτηση του Τύπου στο τοπίο της Ενημέρωσης», θα αγγίζει «θεσμικά ζητήματα που –ολοένα και περισσότερο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο- διαμορφώνουν το κανονιστικό πλαίσιο το οποίο ορίζει τη θέση του έντυπου Τύπου στο οικοσύστημα της επικοινωνίας, ειδικά απέναντι στις κυρίαρχες παγκόσμιες πλατφόρμες» και το κυριότερο (εδώ είναι το ζουμί) θα προσεγγίσει το «αναδυόμενο, βραχυμεσοπρόθεσμο επιχειρηματικό μοντέλο του (έντυπου και ψηφιακού) Τύπου τόσο σε ό,τι αφορά τη σχέση με τους αναγνώστες όσο και τη συνεργασία με τη διαφημιστική αγορά».

    Ανάμεσα στους πρώτους επιβεβαιωμένους ομιλητές είναι οι: κ. Jean-Pierre de Kerraoul, Πρόεδρος Δ.Σ., ΕΝΡΑ (European Newspaper Publishers Association / Ευρωπαϊκή Ένωση Εκδοτών Εφημερίδων), κ. Ελένη Κωνσταντοπούλου, Αντιπρόεδρος, The New York Times, κ. Ηλίας Κοντέας, Γενικός Διευθυντής, ΕΝΡΑ (European Newspaper Publishers Association / Ευρωπαϊκή Ένωση Εκδοτών Εφημερίδων), κ. Ξένια Κούρτογλου, Πρόεδρος, Focus S.A. και Δρ Μαρία Καμηλάκη, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Βιβλιοθήκης της Βουλής.

    Θοδωρής Κυριακού: Παροπλίζει τον ΑΝΤ1+ με F1, αλλά δεν καλεί Μαρινάκη για σύμπραξη στο streaming – Πιθανή μια συλλογική προσπάθεια

    Η ιδέα είναι παλιά και χρονολογείται από το μακρινό 2017 όταν η φωτιά που άναψε στις καρδιές των Ελλήνων για το Netflix σιγόκαιγε ακόμη και οι καναλάρχες είχαν τότε άλλα προβλήματα να λύσουν – δεν πολυσκέφτονταν τις streaming υπηρεσίες.

    Τότε η πρόταση που έπεσε στο τραπέζι για συνέργειες, συμπαραγωγή, συγκατοίκηση ή και συνεκμετάλλευση του περιεχομένου για ψηφιακές υπηρεσίες φάνταζε προχωρημένη, πρόωρη και μάλλον ασύμβατη με το προφίλ του ισχυρού περιχαρακωμένου στη δύναμή του, καναλάρχη.

    Οι καιροί άλλαξαν, ο αέρας των εξαγορών και των συνεργειών φύσηξε πολύ δυνατά και σήμερα η συζήτηση ανοίγει ξανά για συμπράξεις και χτίσιμο ενός κοινού μετώπου που θα ορθωνόταν μπροστά στους κολοσσούς του streaming.

    Ταυτόχρονα γεννήθηκε ο ΑΝΤ1+ του Θοδωρή Κυριακού και του ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ που ανέλαβε να μεταδώσει το Mundial, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για διεκδίκηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Formula 1 από ΑΝΤ1 (grand prix) και ΑΝΤ1+ (προκριματικά και κατατακτήριες) – ενώ πέρυσι τα είχε η ΕΡΤ σε παράλληλη μετάδοση με την Cosmote TV.

    Τον Ιανουάριο του 2022 το Mega λανσάρει το MEGA Play, το οποίο εμπλουτίζει ακόμα περισσότερο τις επιλογές των τηλεθεατών για ελεύθερη On Demand πρόσβαση στα αγαπημένα τους τηλεοπτικά προγράμματα.

    Επίσημα από τον ΑΝΤ1 πάντως διαψεύδεται ότι έχουν εξουσιοδοτηθεί τα στελέχη των δύο καναλιών προκειμένου να διερευνήσουν τις προϋποθέσεις συνέργειας σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο από αυτό που επιχειρεί η United Media να συνεργαστεί με τον Όμιλο Βαρδινογιάννη, μέσα από μια συμμαχία Nova – Alpha.

    Γιάννης Αλαφούζος: Το απωθημένο του 2ου καναλιού

    Ο πρόεδρος της ειδήσεις ντοτ κομ και ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ, Γιάννης Αλαφούζος, ουδέποτε εγκατέλειψε, όπως φαίνεται, το όνειρό του να αποκτήσει και δεύτερο κανάλι, ένα μικρό ελληνικών προδιαγραφών και «μέτρων» ιδιωτικό BBC το οποίο θα λειτουργεί ως καλοκουρδισμένος ενημερωτικός βραχίονας του ομίλου του, αφήνοντας τον ΣΚΑΪ στην ησυχία του infotainment και της καθαρής ψυχαγωγίας.

    Έτσι κάτω από τον… καπνό της συνάντησης του Φαληρέα καναλάρχη με τον Ολλανδό επιχειρηματία Χένρι Χόλτερμαν, ισχυρό άνδρα της Ελλάκτωρ και μέτοχο της Alpha Bank, ενδεχομένως και σιγοκαίει η φωτιά της δημιουργίας του ΣΚΑΙ24 με σύγχρονο ψηφιακό εξοπλισμό, μεγάλα στούντιο και καλογυαλισμένο πρόγραμμα.

    Και κυρίως ζεστό χρήμα ξένου επενδυτή.

    Εύη Κουτσαυτάκη καλεί Φαίη Σκορδά και στο βάθος Ατζούν Ιλίτζαλι

    Μπορεί στους 2 τρίτος να μη χωράει αλλά αυτό δεν ισχύει για την περίπτωση της Φαίης Σκορδά που ενέδωσε μεν στην επιταγή της Εύης Κουτσαυτάκη στον ΣΚΑΪ για την παρουσίαση του The Voice, ωστόσο χρειαζόταν και ένα συμπληρωματικό συμβόλαιο με την Acun Medya για να θεωρείται κλεισμένη η υπόθεση.

    Η συμφωνία έκλεισε και τελικά η Φαίη Σκορδά θα είναι η παρουσιάστρια των ημιτελικών και του τελικού του «The Voice», το οποίο ολοκληρώνει το φετινό κύκλο του τον Μάρτιο. Τα τέσσερα live του The Voice θα βγουν στον «αέρα» του ΣΚΑΪ τα Σάββατα από τις 18 Φεβρουαρίου έως τις 11 Μαρτίου.

    Θέμης Αλαφούζος: Νέα εταιρεία με κεφάλαιο 20 εκατ.

    Μια νέα εταιρεία προέκυψε μετά την ολοκλήρωση των συγχωνεύσεων στον εκδοτικό φορέα της Καθημερινής του Θέμη Αλαφούζου.

    Η εταιρεία Νέες Καθημερινές Εκδόσεις Μονοπρόσωπη ΑΕ ανέλαβε την έκδοση της εφημερίδας απορροφώντας την Καθημερινές Εκδόσεις Μονοπρόσωπη ΑΕ, η οποία και εξέδιδε μέχρι πρότινος την εφημερίδα, την Εξερευνητής – Explorer Μονοπρόσωπη και την Μ Media Μονοπρόσωπη.

    Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας Νέες Καθημερινές Εκδόσεις Μονοπρόσωπη ΑΕ ανέρχεται σε 19.617.205 ευρώ.

    Φίλιππος Καμπούρης: Πρόστιμο… στη «φόρα»

    Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος ο Φίλιππος Καμπούρης, παρουσιαστής του ΑΡΤ TV και υποψήφιος με την «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου. Ο παρουσιαστής μετά τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του Πέτρου Τατσόπουλου για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση, οδηγώντας στην προσαγωγή του συγγραφέα και πολιτικού στο ΑΤ Ομονοίας, έγινε αιτία να τιμωρηθεί το κανάλι στο οποίο εργάζεται με πρόστιμο 15.000 ευρώ εξαιτίας μετάδοσης ατεκμηρίωτων πληροφοριών και ειδήσεων στην ενημερωτική εκπομπή «Στη φόρα», που προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό ΑΡΤ TV ενάμιση χρόνο πριν, δηλαδή στις 14 Ιουνίου 2021! Τι έκανε ο Φίλιππος Καμπούρης και τιμωρήθηκε έτσι σκληρά αλλά καθυστερημένα από την ανεξάρτητη διοικητική αρχή;

    Ασχολήθηκε «για περίπου 37’ με υποτιθέμενο ‘‘ζήτημα’’ μαγνητισμού μεταλλικών αντικειμένων στο σώμα ανθρώπων που έχουν κάνει εμβόλιο κατά του κορονοϊού, προβάλλοντας μάλιστα σχετικά βίντεο που μεταδόθηκαν στο διαδίκτυο και προσπαθώντας ‘‘να δει τι γίνεται στην πραγματικότητα με αυτό που υπάρχει ως μύθος’’, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε».

    Αφού έκανε το πείραμα με τα «κολλημένα αντικείμενα» (κλειδί) στο μπράτσο μπροστά στην κάμερα, ο Φίλιππος Καμπούρης επικαλέστηκε τον Θεό λέγοντας: «Νιώθω πόνο στο χέρι μου, ο Θεός μαζί μας, είναι σοκαριστικό, Θεέ και Κύριε, εγώ καλώ να με εξετάσει οποιαδήποτε υπηρεσία».

    Νίκος Τσιλιπουνιδάκης: Γιατί παραιτήθηκε από τον ΑΝΤ1

    Ο Νίκος Τσιλιπουνιδάκης δεν ανήκει πια στο δυναμικό του ΑΝΤ1. Και οι δύο πλευρές κατάλαβαν πως δεν γίνεται να συνεχίσουν μαζί, αλλά η αλήθεια είναι πως ο ίδιος ο δημοσιογράφος παραιτήθηκε ώστε να μη φέρει σε δύσκολη θέση το κανάλι.

    Η παραίτηση του δημοσιογράφου που έγινε γνωστός από τα ρεπορτάζ του στο Star για τους επώνυμους σε Αθήνα και Μύκονο, ήρθε μετά τις αποκαλύψεις οι οποίες τον φέρουν να έχει  σχέση  με το δολοφονημένο μέλος της Greek Mafia, Γιώργο Μήτσου.

    Διαβάστε επίσης: