• Πολιτική

    Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: O Στέφανος Κασσελάκης uα «σηκώσει το γάντι» που πέταξε ο Τσίπρας

    • NewsRoom
    Στέφανος Κασσελάκης, Αλέξης Τσίπρας, ο νυν και ο πρώην

    Στέφανος Κασσελάκης, Αλέξης Τσίπρας


    Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη βόμβα που έριξε ο πρώην πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας με τη μακροσκελή δήλωση με την οποία καλεί τον Στέφανο Κασσελάκη να ζητήσει εκ νέου την εμπιστοσύνη της βάσης του κόμματος.

    Πληροφορίες από το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος ανοίγει με την ομιλία του στις 19:00 το συνέδριο του κόμματος, αναφέρουν πως θα «σηκώσει το γάντι» που πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας, με την ομιλία του να γράφεται από την αρχή.

    Παράλληλα, διαψεύδουν πως κατηγόρησαν τον Αλέξη Τσίπρα για αντιθεσμική συμπεριφορά, όπως είχαν διαρρεύσει νωρίτερα. 

    H παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων στα πηγαδάκια του συνεδρίου.

    Στελέχη που βρίσκονται στην πλευρά του  προέδρου Κασσελάκη θέλησαν πάντως να ρίξουν τους τόνους,  όπως για παράδειγμα ο Νίκος Καρανίκας, υποστηρίζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας υιοθέτησε στην ουσία τα όσα είχε δηλώσει και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την εκρηκτική δεύτερη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την Τρίτη, όταν και είχε απειλήσει τους αμφισβητίες του για προσφυγή στην κρίση των μελών του κόμματος, σε περίπτωση που δεν λάμβανε από αυτούς «λευκή επιταγή» μέχρι τις εθνικές εκλογές.

    Ανάλογη είναι και η ερμηνεία της παρέμβασης Τσίπρα που δίνουν οι οπαδοί του Στέφανου Κασσελάκη στα social media, οι οποίοι θεωρούν πως πρέπει να υπάρξει νέα εκλογή για την ανάδειξη προέδρου.

    Αντίθετη φυσικά είναι η ερμηνεία που δίνει η αντίπαλη πλευρά, η οποία βλέπει ξεκάθαρο άδειασμα του Στέφανου Κασσελάκη και της απαίτησής του για «λευκή επιταγή» ανεξάρτητα των επιλογών του και των αποτελεσμάτων τους.

    Κυβερνητικές πηγές για παρέμβαση Τσίπρα: Δεν σχολιάζουμε τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ

    «Δεν σχολιάζουμε εσωτερικά θέματα άλλων κομμάτων», ήταν το σχόλιο κυβερνητικών πηγών για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και την παρέμβαση του πρώην προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Τσίπρας «αδειάζει» τον Κασσελάκη: Εκλογές τώρα για πρόεδρο, όχι σε λευκή επιταγή τριετίας

    Διαμαντοπούλου: Αν ήμουν βουλευτής, θα ψήφιζα το ν/σ Πιερρακάκη

    Ανδρουλάκης: Δεν θα ψηφίσουμε το ν/σ για τα μη κρατικά πανεπιστήμια



    ΣΧΟΛΙΑ