• Πολιτική

    Συνάντηση Θεοδωρικάκου – Μπακογιάννη για τον «μαύρο» χάρτη της εγκληματικότητας στην Αθήνα

    Τάκης Θεοδωρικάκος- Κώστας Μπακογιάννης

    Τάκης Θεοδωρικάκος- Κώστας Μπακογιάννης


    «Όλοι μαζί ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας, με έμφαση στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, του εμπορίου ναρκωτικών και του παραεμπορίου», δήλωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά την σύσκεψη εργασίας με θέμα την ασφάλεια στην Αθήνα που πραγματοποιήθηκε με τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη και τους συνεργάτες του, καθώς και την συμμετοχή της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας το μεσημέρι της Δευτέρας.

    Η συνάντηση κράτησε περίπου μιάμιση ώρα και οι δύο άντρες συζήτησαν για την αντιμετώπιση των φαινομένων εγκληματικότητας και παραβατικότητας στην Αθήνα, κυρίως στο κέντρο της πόλης.

    Ο δήμαρχος Αθηναίων παρουσίασε στον Τάκη Θεοδωρικάκο και την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τον «μαύρο χάρτη» της παραβατικότητας στην Αθήνα, που έχει συνταχθεί με βάση τα δεδομένα που συλλέγουν οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων και τις καταγγελίες, παράπονα, μηνυτήριες αναφορές πολιτών και φορέων της πόλης. Ζήτησε την αποφασιστική ενίσχυση των δυνάμεων της Αστυνομίας που επιχειρούν καθημερινά στο κέντρο και στις γειτονιές και επανέλαβε την ανάγκη να αλλάξει η φιλοσοφία της αστυνόμευσης.

    «Ο Δήμος της Αθήνας και η δημοτική αστυνομία δεν επιθυμούν και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την ΕΛ.ΑΣ στο έργο της. Είναι όμως απόλυτη η διαθεσιμότητά μας να προσφέρουμε με όλες τις δυνάμεις μας, ώστε να επιτευχθεί ο κοινός στόχος: Να αισθάνονται κάθε μέρα και ώρα ασφαλείς οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης μας. Στο κέντρο και στις 129 γειτονιές της Αθήνας. Δεν έχει νόημα να ωραιοποιούμε τις καταστάσεις, έχει νόημα να εργαζόμαστε και να συνεργαζόμαστε συστηματικότερα και αποτελεσματικότερα. Όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα» σημείωσε σε δήλωσή του ο Κώστας Μπακογιάννης.

    Ο δήμαρχος Αθηναίων ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους αξιωματικούς και τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ για το έργο που επιτελούν υπό δύσκολες συνθήκες, υπογραμμίζοντας ότι η υποστελέχωση των αστυνομικών τμημάτων της Αθήνας είναι εμφανής και υπογράμμισε: «Είναι καιρός να περάσουμε στο μοντέλο της κοινοτικής αστυνόμευσης με σταθερή και προληπτική παρουσία του “αστυνομικού της γειτονιάς”, που έχει αποδεδειγμένα ενισχύσει το αίσθημα της ασφάλειας στον πολίτη και αποτρέπει την παραβατικότητα».

    Υπενθυμίζεται ότι οι Κώστας Μπακογιάννης και Τάκης Θεοδωρικάκος είχαν έρθει σε αντιπαράθεση όταν ο πρώτος είχε ζητήσει την ενίσχυση της αστυνόμευσης στην Αθήνα, λέγοντας μάλιστα ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου έχουν καταρτίσει έναν χάρτη της εγκληματικότητας στην πρωτεύουσα.

    Διαβάστε επίσης

    Θεοδωρικάκος: H Τουρκία πρέπει να εγκαταλείψει τη συνεχή επανάληψη μυθευμάτων

    Θεοδωρικάκος: Η υπεράσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας είναι συνειδητή απόφαση όλων των Ελλήνων



    ΣΧΟΛΙΑ