Διεθνής πολιτική

Συνάντηση Μέρκελ-Μακρόν: Η ΕΕ πρέπει να διατηρήσει ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας με τη Ρωσία

H Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν (Wikimedia Commons)


Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να διατηρήσει ανοικτούς τους διαύλους του διαλόγου με τη Ρωσία, παρά τις ιδιαίτερα μεγάλες διαφορές σε ζητήματα ασφαλείας και για τις συγκρούσεις Ουκρανία και Συρία, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στο Βερολίνο.

«Η Ρωσία αποτελεί μεγάλη πρόκληση για εμάς, ωστόσο η Ρωσία είναι επίσης ηπειρωτικός γείτονας της ΕΕ και θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι όλες οι υβριδικού τύπου επιθέσεις θα σταματήσουν», δήλωσε η κ. Μέρκελ κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου. «Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, έχουμε συμφέρον να παραμείνουμε στο τραπέζι του διαλόγου με τη Ρωσία εάν επιθυμούμε ασφάλεια και σταθερότητα στην ΕΕ, όσο δύσκολο κι αν είναι».

Πρόσθεσε δε: «Θεωρώ ότι όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συναντά τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν και έχει έναν ανοικτό διάλογο μαζί του, είναι το ίδιο σημαντικό κι εμείς από την ευρωπαϊκή πλευρά να πράττουμε το ίδιο».

Η Γερμανίδα καγκελάριος χαιρέτισε επίσης το πνεύμα συνεργασίας το οποίο έχει φέρει ξανά ο κ. Μπάιντεν στο πλαίσιο των διεθνών σχέσεων.

«Νομίζω ότι όλοι μας μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι που ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής έχει δημιουργήσει ξανά ένα κλίμα συνεργασίας, στο οποίο ο καθένας πρέπει βεβαίως να παίξει τον ρόλο του», δήλωσε η κ. Μέρκελ.

Διαβάστε επίσης:

G-7: Ο Τραμπ δεν ήταν εκεί, όμως μαγικός τρόπος επιστροφής στην προηγούμενη κανονικότητα δεν υπάρχει

Στην Ευρώπη ο Μπλίνκεν: Διάσκεψη για τη Λιβύη και επίσκεψη στο Παρίσι στην ατζένταΣΧΟΛΙΑ