ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
H χώρα μας παραμένει σε επιφυλακή όσο υφίσταται η τουρκική NAVTEX αλλά η κατάσταση τείνει να αποκλιμακωθεί, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού, Αλέξης Διακόπουλος.
Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού, μιλώντας στο ΣΚΑΙ για την κατάσταση στις σχέσεις με την Τουρκία, ανέφερε «Όσο ισχύει η NAVTEX και τα πλοία δεν έχουν επιστρέψει στις ακτές είμαστε σε επιφυλακή. Δεν προβλέπω ούτε κλιμάκωση ούτε κάτι χειρότερο. Τείνει προς αποκλιμάκωση η κατάσταση και δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι πάει να κλιμακωθεί. Όσο θα υπάρχει στόλος στο Αιγαίο εμείς θα είμαστε παρόντες».
Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του κ. Μητσοτάκη είπε ακόμα: «Οι σκηνές που βλέπουμε την Τουρκία εκθέτουν. Με τις πράξεις της και την επιθετικότητα της εκτίθεται. Είναι ένας συνδυασμός πιέσεων και της δικής μας αποφασιστικότητας. Η Γερμανία έκανε την πιο δυναμική παρέμβαση. Ήταν οι δικές μας ενέργειες οι οποίες αφαίρεσαν κάθε πρόσχημα από το να πει κανείς ότι η πρόκληση της Τουρκίας δεν ήταν ευθύνη της και μόνο».
Ο κ. Διακόπουλος χαρακτήρισε σωτήρια την τριμερή που έγινε στο Βερολίνο. Δεν είναι η Ελλάδα αυτή που συντηρεί μια ένταση.
«Η Ελλάδα έδειξε αποφασιστικότητα όταν βγήκε αυτή η NAVTEX θέλω να δώσω συγχαρητήρια στις Ένοπλες Δυνάμεις. Βγήκαν όλα μας τα πλοία και αποδείχθηκε ότι υπάρχει ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι ένα σύστημα ολόκληρο που έχει να κάνει με την ισχύ του κράτους και τις διεθνείς του σχέσεις».
Στο ερώτημα αν αποκλείει ένα θερμό επεισόδιο είπε ότι «από το 2019 λέω ότι δεν πρόκειται να γίνει θερμό επεισόδιο. Δεν είναι εύκολο να κάνεις bullying στην Ελλάδα».
Τέλος, ο κ. Διακόπουλος είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι «Μια συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα ξεκλείδωνε πολλά πράγματα αλλά δεν το βλέπω άμεσα». Πρόσθεσε πάντως ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας είναι ανοικτοί.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ά. Γεωργιάδης στο Mononews: Οι νοσηλευτές η πρώτη προτεραιότητα για το 2026, τι είπε για το clawback
- Η ώρα του ΚΜ για το Σύνταγμα, τι δείχνουν τα focus του Μαξίμου, το ευχαριστώ στον Παπασταύρου, το αντάμωμα των πρώην και τι άλλαξε στα τρένα
- Τι συμβαίνει με 3Ε και RealCons, το Βατερλό και τα χάπια του Βακάκη, το placement της ΕΥΔΑΠ και o άμπαλος Σαχίνης, το deal των ΕΑΣ, οι σίγουροι του ανασχηματισμού, η ξεκούραση του Παπασταύρου, το κάλεσμα του Τσουκαρίδη και το πάρτι του Τρύφωνος
- Τι θα πει ο Μητσοτάκης στο τηλεοπτικό μήνυμα για την Συνταγματική Αναθεώρηση
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.