ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ρωσία, η Κίνα, η Νότια Αφρική και η Ισημερινή Γουινέα μπλόκαραν σήμερα το αμερικανικό προσχέδιο ψηφίσματος με το οποίο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στην Εθνοσυνέλευση της Βενεζουέλας, χαρακτηρίζοντάς της “τον μοναδικό δημοκρατικά εκλεγμένο θεσμό” της χώρας.
Το κείμενο αυτό υπογράμμιζε επίσης ότι η Εθνοσυνέλευση δεσμεύεται να αποκαταστήσει τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου στη Βενεζουέλα, επισημαίνοντας την έλλειψη νομιμότητας των τελευταίων εκλογών στη χώρα και καταδικάζοντας τη βία των δυνάμεων ασφαλείας εναντίον των διαδηλωτών.
Σύμφωνα με μια διπλωματική πηγή, το προσχέδιο ψηφίσματος που αντιπροτείνει η Ρωσία ζητά απλώς τη διεξαγωγή “πολιτικού διαλόγου” στη Βενεζουέλα, κάτι που για τις ΗΠΑ θεωρείται μη αποδεκτή λύση.
Κατόπιν αιτήματος της Ουάσινγκτον, το Συμβούλιο Ασφαλείας πρόκειται να συνεδριάσει σήμερα το απόγευμα στη Νέα Υόρκη, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Βενεζουέλας. Πολλές χώρες έχουν ζητήσει να μιλήσουν στη συνεδρίαση αυτή.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ρωσία: Στο πλευρό του Νίκολας Μαδούρο ο Πούτιν
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Μαδούρο κλείνει όλες τις διπλωματικές αντιπροσωπείες στις ΗΠΑ στη Βενεζουέλα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η ΕΕ έτοιμη να αναστείλει την εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ, λόγω της νέας απειλής του Τραμπ για επιβολή δασμών
- Clawback: Αδιάλλακτος ο Ά. Γεωργιάδης – Στον «χορό των πιέσεων» η Κ. Γκίλφοϊλ
- Η απόλυτη φαντασίωση: Μπορείς να οδηγήσεις μια Safari Porsche στην Αφρική;
- Παντελής Μπουκάλας: «Αυτοθεωρούμαστε περιούσιος λαός»