• Πολιτική

    LIVE η επίσημη πρώτη της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» – Ο ρόλος της Γιάννας Αγγελοπούλου

    • NewsRoom
    γιαννα αγγελοπουλου

    Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη


    Την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και της συνεργασίας της με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, ενόψει της προετοιμασίας της χώρας μας για την επέτειο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία, θα κηρύξει ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, στις 10:30, σε πανηγυρική εκδήλωση που θα διεξαχθεί στην αίθουσα Γερουσίας του ελληνικού Κοινοβουλίου.

    Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

    Θα μιλήσουν, κατά σειρά, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου.

    Η εκδήλωση μεταδίδεται απευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής.

    Παρακολουθήστε LIVE:

    Ο ρόλος της Γιάννας Αγγελοπούλου

    Σημαντικό ρόλο, ώστε να στεφθεί το εγχείρημα από επιτυχία, έχει η Γιάννα Αγγελοπούλου ως επικεφαλής της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Τα ονόματα των μελών που θα συμβάλουν στην προσπάθεια θα ανακοινώσει σήμερα ο πρωθυπουργός, όπως αναφέρει το iefimerida, με στενούς του συνεργάτες να σημειώνουν ότι πρόκειται για μεγάλες προσωπικότητες, εγνωσμένου κύρους, από την Ελλάδα και το εξωτερικό και προέρχονται από την καλλιτεχνική, επιστημονική και ακαδημαϊκή ζωή.

    Αν και κάποια ονόματα κρατούνται ως επτασφράγιστο μυστικό, σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιτροπή θα συμμετάσχει ο παγκοσμίου φήμης ιστορικός Μαρκ Μαζάουερ, καθηγητής και πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και συγγραφέας βιβλίων με σημείο αναφοράς την Ελλάδα, καθώς και ο πολιτικός επιστήμονας Στάθης Καλύβας, καθηγητής στο Yale και την Οξφόρδη.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στα πρόσωπα που προσέγγισε η κ. Αγγελοπούλου είναι ο πανεπιστημιακός Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, με τον πρώην βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών να έχει αποδεχθεί την πρόταση. Θετικά απάντησε στην πρόταση για συμμετοχή στην επιτροπή «Ελλάδα 2021» και ο καθηγητής κοινωνιολογίας στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (London School of Economics) Νίκος Μουζέλης.

    Η κ. Αγγελοπούλου είχε χθες συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που αναμένεται να αναληφθούν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την ενημέρωσε για τις προπαρασκευαστικές πρωτοβουλίες που είχαν αναληφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

    Πότε θα αρχίσουν οι εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια

    Η έναρξη των εκδηλώσεων για τον εορτασμό 200 ετών από την ελληνική επανάσταση θα ξεκινήσει στις 25 Μαρτίου 2021 με τα εγκαίνια της ανακαινισμένης Εθνικής Πινακοθήκης και με μια εμβληματική έκθεση αφιερωμένη στην ελληνική επανάσταση.

    Εκδηλώσεις θα γίνουν σε όλη τη χώρα, στις πρωτεύουσες κάθε περιφέρειας, σε εμβληματικούς τόπους, αλλά και σε σημαντικές πόλεις του εξωτερικού και θα κορυφωθούν το καλοκαίρι του 2021 στην Αθήνα.



    ΣΧΟΛΙΑ