• Πολιτική

    «Σήκωσε» τα χέρια ψηλά με τον Πετρόπουλο ο Τσακαλώτος και για την α’ κατοικία!

    • NewsRoom
    Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομικών

    Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομικών


    Μετά τις δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας σχετικά με το επίδομα Πάσχα, οι οποίες προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο Τάσος Πετρόπουλος αφήνει για δεύτερη φορά «έκπληκτο» τον υπουργό Οικονομικών με τα όσα είπε αναφορικά με την α’ κατοικία, επιβεβαιώνοντας το χάος και την ασυνεννοησία που επικρατεί μεταξύ των υπουργείων της κυβέρνησης.

    Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση θα καταθέσει σήμερα το νομοσχέδιο για τα «κόκκινα δάνεια», ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε πως «η κυβέρνηση ασκεί μια σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική. Όταν, στο Eurogroup της 5ης Απριλίου, θα συζητήσουμε το θέμα αυτό, δεν θα ήταν έντιμο, ευθύ και αξιόπιστο να προχωρήσει η κυβέρνηση και να κάνει τώρα ένα νομοσχέδιο, όταν αυτή η συζήτηση εξελίσσεται και θα ολοκληρωθεί στο Eurogroup».

    Οι δηλώσεις του κ. Πετρόπουλου για την α’ κατοικία προκάλεσαν την έκπληξη, αν όχι την οργή του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος, επιχειρώντας να διαλύσει την σύγχυση για το εάν θα καταθέσει τελικώς ή όχι η κυβέρνηση το νομοσχέδιο, δήλωσε πως «θα υπάρξουν εξελίξεις».

    Όταν όμως ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους γιατί ο υφυπουργός Εργασίας δήλωσε πως «δεν θα ήταν έντιμο, ευθύ και αξιόπιστο» να κατατεθεί το νομοσχέδιο μονομερώς πριν το Eurogroup της 5ης Απριλίου, ο υπουργός Οικονομικών περιορίστηκε στο να… σηκώσει τα χέρια ψηλά, δείχνοντας εύγλωττα έτσι την απορία (ή την ενόχλησή του) για τις δηλώσεις Πετρόπουλου.

    Επικό άδειασμα Τσακαλώτου σε Πετρόπουλο για επίδομα Πάσχα 

    Με μια οργισμένη αντίδραση ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, «άδειασε» τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο, ο οποίος σε ραδιοφωνική συνέντευξη όχι μόνο δεν διέψευσε τις πληροφορίες περί καταβολής 250 ευρώ στους δημοσίους υπάλληλους και 200 ευρώ στους συνταξιούχους, εν είδει επιδόματος το Πάσχα, αλλά παρέπεμψε στον πρωθυπουργό.

    Ωστόσο, η αντίδραση του υπουργού Οικονομικών δεν άφησε καμία αμφιβολία: «Πρώτη φορά το άκουσα. Ρωτήστε τον κ. Πετρόπουλο» είπε ο κ. Τσακαλώτος, όταν κλήθηκε να σχολιάσει εάν υπάρχει στο σχεδιασμό της κυβέρνησης η καταβολή επιδόματος Πάσχα σε συνταξιούχους και εργαζόμενους στο Δημόσιο.

    Σε ανάλογο μήκος κύματος κινείται και το Μαξίμου, που ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει κανένας τέτοιος σχεδιασμός.

    Το κόστος ενός τέτοιου επιδόματος αγγίζει τα 661 εκατ. ευρώ κι εξαντλεί το λογιστικό κονδύλι των 658 εκατ. ευρώ, που έχει, πλέον, ο προϋπολογισμός λόγω του ότι δεν διάθεσε όλο το κονδύλι των 982 εκατ. ευρώ που είχαν εγγραφεί ως υπόλοιπα για τα αναδρομικά των Ειδικών Μισθολογίων.

    Ο κ. Πετρόπουλος εκτίμησε επίσης ότι οι διατάξεις για την α’ κατοικία δεν πρόκειται να κατατεθούν στη Βουλή πριν από το Eurogroup της 5ης Απριλίου, παρά το ότι από το Μαξίμου διέρρεαν την Τετάρτη ότι το πλαίσιο θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί. Είναι ενδεικτικό ότι από το υπουργείο Οικονομικών διέρρεαν πριν από λίγο ότι «θα υπάρξουν εξελίξεις για την α’ κατοικία».

    Ερωτήματα ανακύπτουν, επίσης, για τις 120 δόσεις, καθώς ο υφυπουργός ήταν κατηγορηματικός ότι οι ρυθμίσεις θα κατατεθούν είτε συμφωνήσουν είτε διαφωνήσουν οι δανειστές, γεγονός που συνεπάγεται μονομερείς ενέργειες από την Αθήνα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Από αναβολή σε αναβολή: Μετά τις 5 Απριλίου το νομοσχέδιο για την πρώτη κατοικία λέει ο Πετρόπουλος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Επικό άδειασμα Τσακαλώτου σε Πετρόπουλο για επίδομα Πάσχα: «Πρώτη φορά το ακούω»



    ΣΧΟΛΙΑ