• Πολιτική

    Συγκίνηση στο «τελευταίο αντίο» για τον μεγάλο αστροφυσικό Στίβεν Χόκινγκ

    • NewsRoom


    Χιλιάδες πολίτες από όλες τις μεριές της Γης συγκεντρώθηκαν το Σάββατο έξω από την εκκλησία St Mary the Great στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, στη Βρετανία προκειμένου να αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά τον μεγάλο αστροφυσικό Στίβεν Χόκινγκ.

    «Ήταν αναπόσπαστο και ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο κομμάτι του πανεπιστημίου και της πόλης. Για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε να τελέσουμε την κηδεία του στην πόλη που αγαπούσε τόσο πολύ και η οποία τον αγαπούσε. Η ζωή και το έργο του πατέρα μας σημαίνει τόσα πράγματα για τόσους πολλούς ανθρώπους, πιστούς και άθεους. Γι’ αυτό τον λόγο η τελετή θα είναι περιεκτική και παραδοσιακή, αντικατοπτρίζοντας το εύρος και την ποικιλομορφία της ζωής του», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους τα παιδιά του Λούσι, Ρόμπερτ και Τιμ.

    Η οικογένεια ζήτησε από έξι πρόσωπα από το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ να μεταφέρουν το φέρετρο του Χόκινγκ. Στο μεταξύ χιλιάδες άνθρωποι έχουν υπογράψει το βιβλίο συλλυπητηρίων, το οποίο άνοιξε μετά τον θάνατο του διάσημου αστροφυσικού.

    Στις 15 Ιουνίου θα αποτιθεί εκ νέου φόρος τιμής στον Χόκινγκ κατά τη διάρκεια του ενταφιασμού της τέφρας του στο Αβαείο του Γουέστμιστερ στο Λονδίνο, κοντά στους τάφους του Νεύτωνα και του Δαρβίνου.

    Ο Χόκινγκ που μέσα από τις έρευνες και τις μελέτες του κατάφερε να ανακαλύψει νέες θεωρίες για το σύμπαν, διευρύνοντας τους ορίζοντες της επιστήμης και της ανθρωπότητας, αλλά και να μεταλαμπαδεύσει την αγάπη για την φυσική, το διάστημα και την επιστήμη σε χιλιάδες ανθρώπους στην Γη, θα ενταφιαστεί «κοντά στους επιφανείς συναδέλφους του», όπως ανέφερε ο επικεφαλής του Γουεστμίνστερ, ιερέας Τζον Χολ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

    Στο ίδιο μέρος άλλωστε βρίσκονται τα οστά σημαντικών θρύλων της επιστήμης από τον Ισαάκ Νεύτωνα και τον  Κάρολο Δαρβίνο έως τον πατέρα της πυρηνικής φυσικής  Έρνεστ Ράδερφορντ και τον Τζόζεφ Τζον Τόμσον, που ανακάλυψε τα ηλεκτρόνια.



    ΣΧΟΛΙΑ