• Πολιτική

    Συγχαρητήρια Ντόρας σε Φίλη – Πρόταση για κοινή εκστρατεία πειθούς για τον εμβολιασμό

    • NewsRoom
    Ντόρα Μπακογιάννη

    Ντόρα Μπακογιάννη


    Η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, χαιρέτισε την πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη, για λήξη ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού ώστε να μην αμελήσουν οι πολίτες την τρίτη δόση και προχώρησε σε μια πρόταση: «να βγούμε μαζί πλατεία – πλατεία, χωριό – χωριό, καφενείο – καφενείο να πείσουμε τον κόσμο».

    Η πρώην υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε την πρόταση του τομεάρχη Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ ως εξαιρετική και σωστή, ενώ τόνισε ότι ουδεμία σημασία έχει σε ποιον πολιτικό χώρο ανήκει ο καθένας, αφού ο στόχος είναι κοινός.

    Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, απηύθυνε δημόσια πρόταση στον κ. Φίλη να επιχειρήσουν από κοινού να πείσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν.

    Ως γνωστόν, την περασμένη Δευτέρα ο κ. Φίλης πρότεινε να παύει ύστερα από ένα εύλογο χρονικό διάστημα η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού για όσους δεν πάνε να κάνουν την αναμνηστική δόση του εμβολίου.

    «Σε εύλογο χρονικό διάστημα (π.χ. ένα μήνα μετά την παρέλευση 6μήνου από τον πλήρη αρχικό εμβολιασμό) θα πρέπει προφανώς να παύει η ισχύς των πιστοποιητικών ελεύθερης πρόσβασης σε εργασία, πολιτιστικές δραστηριότητες, εστίαση, μεταφορές.

    Συμπολίτες που θα έχουν απολέσει μέγα μέρος της ανοσοποιητικής τους ικανότητας θα ήταν ανεύθυνο και επικίνδυνο να εξακολουθούν να κυκλοφορούν ως ‘πλήρως εμβολιασμένοι’. Οφείλουμε να μιλήσουμε και για αυτό», είχε πει χαρακτηριστικά.

    Δείτε το βίντεο:

    Διαβάστε επίσης:

    Θάνος Πλεύρης για τρίτη δόση: Eξετάζεται να είναι υποχρεωτική για το πιστοποιητικό εμβολιασμού – Με self test τα παιδιά στους μεικτούς χώρους

    Λοβέρδος για συνέντευξη Παπανδρέου: Μιλάει για το παρελθόν, εμείς για την επόμενη μέρα

    Σταϊκούρας: Για 200.000 δικαιούχους η επιστροφή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο – Στα 50 εκατ. ευρώ το δημοσιονομικό κόστος



    ΣΧΟΛΙΑ