• Πολιτική

    Σφοδρή επίθεση Χρυσοχοΐδη κατά Τσαβούσογλου: «Σκουπίδια όσα είπε»

    • NewsRoom
    Χρυσοχοΐδης

    Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Υπ. Προστασίας του Πολίτη


    Σε υψηλούς τόνους απάντησε από την Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, περί παράνομων προωθήσεων μεταναστών και προσφύγων από το ελληνικό λιμενικό πίσω στην Τουρκία.

    Ο κ. Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε «σκουπίδια» τα όσα ανέφερε ο Τούρκος υπουργός, ενώ από την κριτική του δεν ξέφυγε ούτε οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε σχετική του ανακοίνωση άφηνε υπονοούμενα για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το ελληνικό λιμενικό το ζήτημα. Ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε να υπάρχουν «καθαρές κουβέντες», ενώ τόνισε πως χρειάζεται προσοχή, καθώς κάποια θέματα αφορούν συνολικά την Ελλάδα.

    Όσον αφορά στις επιστροφές αναγνώρισε πως δεν είναι εύκολες και εστίασε σε έναν αγώνα που πρέπει να γίνει και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Παράλληλα έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην καλύτερη φύλαξη των συνόρων.

    Κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε λόγο για ένα νέο «φιλόδοξο και τολμηρό νομοσχέδιο» γύρω από το προσφυγικό, το οποίο αναμένεται να εισαχθεί την Πέμπτη στην Ολομέλεια.



    ΣΧΟΛΙΑ