• Πολιτική

    Σφυροκόπημα της αντιπολίτευσης για τις υποκλοπές – Για μηνύματα του παρασκηνίου κάνει λόγο ο Ν. Ανδρουλάκης

    • Του Αντώνη Ι. Αντωνόπουλου
    Ανδρουλάκης: Ο 40αρης με τον αέρα των Βρυξελλών που τρομάζει τον Τσίπρα - Αλλάζει τους συσχετισμούς στη Κεντροαριστερά, αποκαθιστά την κανονικότητα

    Νίκος Ανδρουλάκης


    Με αμείωτη ένταση ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει το σφυροκόπημα στη Κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό με αφορμή τις υποκλοπές αλλά και τα όσα είπε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον Αντ1.

    «Η χθεσινή συνέντευξη ήταν ένα βατερλό για τον κ. Μητσοτάκη. Προκειμένου να μην ομολογήσει την ενοχή του για τη χρήση του Predator, ισχυρίστηκε ότι κάποιος ιδιώτης το χρησιμοποιεί σε βάρος του μισού υπουργικού συμβουλίου και κάποια στιγμή θα τον βρει. Άραγε με ποιο τρόπο; Με το απόρρητο που έχει επιβάλει ή με την εντολή του να καταψηφίζει η πλειοψηφία την κλήση του ιδιώτη στην Εξεταστική Επιτροπή για να καταθέσει; Αλήθεια ποιον κοροϊδεύει ο κ. Μητσοτάκης;» αναρωτήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος προσθέτοντας στο ίδιο ύφος ια να τελειώνουν, όμως, τα ψέματα, περιμένουμε τον κ. Μητσοτάκη την Παρασκευή στη Βουλή να έρθει, ως οφείλει, για να απαντήσει στον κ. Τσίπρα εάν –και ποια- από τα 33 πρόσωπα που αποκαλύφθηκε ότι παρακολουθούνται με Predator ήταν και σε καθεστώς επίσημης επισύνδεσης από τη ΕΥΠ, όπως οι κύριοι Ανδρουλάκης και Κουκάκης».

    Επικριτικός κατά του Πρωθυπουργού αλλά με αποστάσεις ασφαλείας από τις νέες πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν εμφανίστηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στο ρ/φ ΣΚΑΙ. «Ένα πέναλτι ήταν αρκετό για να βγει ο Πρωθυπουργός και να πει για πρώτη φορά ότι υπάρχει κέντρο παρακολουθήσεων Predator στην Eλλάδα… ένα οφσάιντ να έχουμε την άλλη Κυριακή είναι ικανός να μας πει και ποιοι το διαχειρίζονται αυτό το κέντρο» είπε με σαφή ειρωνική διάθεση.

    Εκείνο ωστόσο που προκάλεσε αίσθηση ήταν μια αποστροφή του λόγου του αναφορικά με την προέλευση και κυρίως τη σκοπιμότητα αυτών των πληροφοριών «εγώ θεωρώ ότι όλα αυτά τα δημοσιεύματα μπορεί να είναι και μηνύματα του παρασκηνίου σε σχέση με αυτούς που εμπλέκονται στην υπόθεση και αυτό είναι το πιο νοσηρό».

    Ο κ. Ανδρουλάκης επέρριψε ευθύνες στον Πρωθυπουργό για την όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και ζήτησε επιτακτικά για ακόμη μια φορά να αρθεί το απόρρητο ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση.

    «Όπως έκανε με την πανδημία και την ακρίβεια, έτσι και τώρα με τις υποκλοπές και τη γενικευμένη χρήση λογισμικών παρακολούθησης, ο κύριος Μητσοτάκης επικαλείται τη «διεθνή διάσταση του φαινομένου», για να κρύψει το σκοτεινό και αντιδραστικό πλαίσιο που, ως κυβέρνηση, έχει συνδιαμορφώσει και το οποίο είτε νομιμοποιεί είτε συγκαλύπτει τέτοιου είδους πρακτικές», σχολιάζει το ΚΚΕ.

    Δεικτικό το σχόλιο της Ελληνικής Λύσης «Ο κ. Μητσοτάκης δεν γνώριζε για τις υποκλοπές, δεν γνώριζε για τον κ. Πάτση, δεν γνώριζε για την ενεργειακή κρίση, δεν γνώριζε για την επισιτιστική κρίση που ερχόταν, δεν γνώριζε για τις ανατιμήσεις, δεν γνώριζε ούτε για τα 12 ν.μ.

    […] Ξέρει μόνο ότι για όλα φταίει ο Πούτιν, ότι είναι Ολυμπιακός και ότι θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ. Αλήθεια, ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει ότι είναι πρωθυπουργός;

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜΕΡΑ 25 σχολιάζοντας τα λεγόμενα του Πρωθυπουργού ισχυρίστηκε «ένας αδιόρθωτος, αμετανόητος, θρασύς και επικίνδυνος Πρωθυπουργός, που μπροστά στην αγωνία της απόλυσης του από τους ολιγάρχες που τόσο καιρό κινούσαν τα νήματα της Κυβέρνησης του, προσπάθησε να αντιστρέψει τους ρόλους -όπως έκανε άλλωστε το πρωί και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Οικονόμου- και να τοποθετήσει τον εαυτό του στην θέση του κατήγορου και όχι του κατηγορούμενου γι’ αυτό το τεράστιο σκάνδαλο».

    Διαβάστε επίσης:

    PEGA: Ευρωπαϊκό ζήτημα τα λογισμικά παρακολούθησης  – Να διευκρινιστεί επειγόντως η κατάσταση

    Κυριάκος Mητσοτάκης στο Bloomberg: Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης που θα απαγορεύσει τα παράνομα συστήματα παρακολούθησης



    ΣΧΟΛΙΑ