• Top Stories

    Σε πανικό η κυβέρνηση – Λάθος υπουργός υπέγραψε την αίτηση ακύρωσης χορήγησης ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό!

    • NewsRoom
    Τούρκοι


    Αμηχανία και μεγάλο εκνευρισμό έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση το ζήτημα της χορήγησης ασύλου σε έναν από τους οκτώ Τούρκους που είχαν διαφύγει στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.

    Δικαστικές πηγές τονίζουν ότι είναι τόσο μεγάλος ο πανικός της κυβέρνησης, που το σχετικό αίτημα ακύρωσης της απόφασης για την παροχή ασύλου στον Ozkaynakci Suleyman δεν υπέγραψε ο καθ ΄ύλην αρμόδιος υπουργός Γιάννης Μουζάλας.

    Αντιθέτως, το έγγραφο υπογράφεται από τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτης  που την υπογράφει. Όπως τονίζουν οι ίδιοι κύκλοι, θα μπορούσε μεν να υπογράφεται από τον κ. Σκουρλέτη εφόσον δεν είχε συσταθεί το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ωστόσο εφόσον υπάρχει, είναι αρμόδιο για ό,τι θέματα σχετίζονται με το άσυλο.

    Πέραν αυτού, οι σπασμωδικές – λόγω πανικού – ενέργειες της κυβέρνησης, οι οποίες ομολογουμένως την εκθέτουν, οδήγησαν τους αρμοδίους έως το… αστυνομικό τμήμα, καθώς το αίτημα ακύρωσης δεν ήταν δυνατό να κατατεθεί στα δικαστήρια λόγω εορτών.

    Έτσι το έγγραφο κατατέθηκε σε Α.Τ. και ακολούθως θα διαβιβαστεί  υπηρεσιακά στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών στην πρώτη  εργάσιμη ημέρα του νέου έτους.

    Εν συνεχεία θα οριστεί η ημερομηνία δικασίμου οπότε και θα συζητηθεί το αίτημα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση προτίθεται να ζητήσει έκδοση προσωρινής διαταγής με στόχο να ανακόψει τις διαδικασίες άμεσα για τη χορήγηση ασύλου. Εάν γίνει αποδεκτό ο Suleyman θα επιστρέψει πάλι διοικητικά κρατούμενος στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού.

    Επιπλέον , αναμένεται να κατατεθεί εκ μέρους της κυβέρνησης αίτηση επίσπευσης εκδίκασης της κυρίας αίτησης που έχει καταθέσει στο Αστυνομικό Τμήμα.

    Δικαστικές πηγές τονίζουν πάντως πως είναι πολύ πιθανό να κριθεί ότι πίσω από τις αιτήσεις αυτές κρύβεται σκοπιμότητα και ότι ζητείται από τη Δικαιοσύνη να λάβει μια απόφαση για πολιτικούς σκοπούς, κάτι που δεν προβλέπεται από τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς για το άσυλο.

    Όπως και αν έχει η τελική απόφαση θα ληφθεί από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.



    ΣΧΟΛΙΑ