• Πολιτική

    Ομιλία Μητσοτάκη στη Βουλή – Τι θα κάνει με την πρόταση μομφής (live)

    Μητσοτάκης

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης (Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Αυτή την ώρα μιλάει στην Ολομέλεια της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, οπότε ενδέχεται να ξεκαθαρίσει τι πρόκειται να κάνει με την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, το πιθανότερο είναι ότι η κατάθεση της πρότασης μομφής θα ανακοινωθεί αργότερα σήμερα, μόλις ο πρόεδρος της Βουλής ανακοινώσει το πέρας της συνεδρίασης για την κύρωση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα.

    Η κατάθεση της πρότασης μομφής θα έχει αιχμή του δόρατος ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν νομιμοποιείται να υπογράψει τη συμφωνία, από τη στιγμή που ο εταίρος του, Πάνος Καμμένος, έχει εκφράσει ξεκάθαρα τη διαφωνία του.

    Ερωτηθείς σχετικά σήμερα το πρωί ο τομεάρχης Αμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε «θα περιμένετε λίγες ώρες και θα δείτε γιατί αυτά τα πράγματα δεν αναγγέλλονται εκ της τηλεοράσεως».

    Πάντως, το πιθανότερο είναι ότι ο ο Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει ότι μετατρέπει την πρόταση δυσπιστίας σε ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης.

    Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας χθες το βράδυ στην ΕΡΤ, ρωτήθηκε εάν η κυβέρνηση έχει πρόβλημα νομιμοποίησης να υπογράψει την συμφωνία, από τη στιγμή που ο Πάνος Καμμένος έχει εκφράσει ανοικτά τη διαφωνία του.

    Η απάντησή του ήταν η εξής: «Όποιος πιστεύει ότι δεν έχω νομιμοποίηση, ας κάνει πρόταση μομφής».

    Εξάλλου, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, μιλώντας για τη διαφωνία του Πάνου Καμμένου ανέφερε πως η προγραμματική συμφωνία δεν προέβλεπε τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

    «Δεν του ζητώ να αλλάξει τα αξιακά χαρακτηριστικά του. Του ζητώ όμως να μην θέσει σε κίνδυνο την πορεία της χώρας» είπε ο πρωθυπουργός.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μητσοτάκης σε ΠτΔ: Να έρθει η συμφωνία στη Βουλή πριν υπογραφεί από την κυβέρνηση

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΝΔ: Έτοιμη για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Κυριάκος Μητσοτάκης: Αποδοχή “μακεδονικής γλώσσας” και “μακεδονικής εθνότητας” συνιστούν μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση



    ΣΧΟΛΙΑ