• Πολιτική

    Μητσοτάκης σε ΠτΔ: Να έρθει η συμφωνία στη Βουλή πριν υπογραφεί από την κυβέρνηση


    Την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για το θέμα της συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον κ. Παυλόπουλο να παρέμβει, ώστε η συμφωνία να έρθει στην ελληνική Βουλή πριν ακόμη υπογραφεί από την ελληνική κυβέρνηση.

    «Εγώ θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι. Μπορείτε και εσείς να παρέμβετε» είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Ωστόσο, η απάντηση του κ. Παυλόπουλου μπορεί να ερμηνευτεί από επιφυλακτική ως αρνητική: «Το Σύνταγμα καθορίζει τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας. Με πλήρη σεβασμό στο Σύνταγμα θα πράξω ό,τι μου αναλογεί» είπε.

    Στην αρχή της συνάντησης ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η συμφωνία είναι «βαθιά προβληματική», όχι μόνο γιατί εκχωρεί τη γλώσσα και την εθνότητα, αλλά και επειδή ο πρωθυπουργός δεν διαθέτει την πολιτική νομιμοποίηση να την υπογράψει λόγω της καταγεγραμμένης αντίθεσης του κυβερνητικού εταίρου, Πάνου Καμμένου.

    Έχουμε μια πρωτοφανή κατάσταση για την συνταγματική Ιστορία της χώρας, δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας να δεσμεύει τη χώρα και να δημιουργεί μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να αλλάξει χωρίς την έγκριση της Βουλής, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι αυτή την ώρα η συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί στις Πρέσπες μέσα στο Σαββατοκύριακο.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα προηγηθεί η συζήτηση στη Βουλή, πιθανότητα την Παρασκευή, κατά την οποία δεν αποκλείεται η ΝΔ να προχωρήσει και σε άλλες κινήσεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κυριάκος Μητσοτάκης: Αποδοχή “μακεδονικής γλώσσας” και “μακεδονικής εθνότητας” συνιστούν μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μητσοτάκης: Έκτακτη συνάντηση με τον ΠτΔ για το Σκοπιανό

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: ΝΔ: Εξετάζει το ενδεχόμενο για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης



    ΣΧΟΛΙΑ