• Πολιτική

    ΝΔ: Έτοιμη για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ


    Εν αναμονή των επόμενων κινήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος αναμένεται εντός των επομένων ωρών να κλιμακώσει την επίθεσή του εναντίον της κυβέρνησης για την συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

    Πιθανό θεωρείται το σενάριο κατάθεσης πρότασης μομφής, με αιχμή του δόρατος ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν νομιμοποιείται να υπογράψει τη συμφωνία, από τη στιγμή που ο εταίρος του, Πάνος Καμμένος, έχει εκφράσει ξεκάθαρα τη διαφωνία του.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση αναμένεται να κατατεθεί είτε σήμερα το απόγευμα –πριν ανακοινωθεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για το πολυνομοσχέδιο- είτε αύριο το πρωί κατά την ενημέρωση της Βουλής από τον πρωθυπουργό για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

    Ερωτηθείς σχετικά σήμερα το πρωί ο τομεάρχης Αμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε «θα περιμένετε λίγες ώρες και θα δείτε γιατί αυτά τα πράγματα δεν αναγγέλλονται εκ της τηλεοράσεως».

    Πάντως, το πιθανότερο είναι ότι ο ο Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει ότι μετατρέπει την πρόταση δυσπιστίας σε ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης.

    Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας χθες το βράδυ στην ΕΡΤ, ρωτήθηκε εάν η κυβέρνηση έχει πρόβλημα νομιμοποίησης να υπογράψει την συμφωνία, από τη στιγμή που ο Πάνος Καμμένος έχει εκφράσει ανοικτά τη διαφωνία του.

    Η απάντησή του ήταν η εξής: «Όποιος πιστεύει ότι δεν έχω νομιμοποίηση, ας κάνει πρόταση μομφής».

    Εξάλλου, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, μιλώντας για τη διαφωνία του Πάνου Καμμένου ανέφερε πως η προγραμματική συμφωνία δεν προέβλεπε τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

    «Δεν του ζητώ να αλλάξει τα αξιακά χαρακτηριστικά του. Του ζητώ όμως να μην θέσει σε κίνδυνο την πορεία της χώρας» είπε ο πρωθυπουργός.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσίπρας: «Πετάει το γάντι» στη ΝΔ – «Αν μας αμφισβητείτε, να καταθέσετε πρόταση μομφής»

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ειλημμένη η απόφαση για πρόταση μομφής από τη Νέα Δημοκρατία – Ερωτηματικό η στιγμή που θα κατατεθεί

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: ΝΔ: Εξετάζει το ενδεχόμενο για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης



    ΣΧΟΛΙΑ