• Πολιτική

    Σε κλίμα συγκίνησης η τελευταία ομιλία Βενιζέλου στην Βουλή

    • NewsRoom
    Βενιζέλος

    Ευ. Βενιζέλος


    Σε κλίμα συγκίνησης έκανε την τελευταία του ομιλία στην Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος, μετά την κόντρα του με την Φώφη Γεννηματά, μένει εκτός των ψηφοδελτίων του ΚΙΝΑΛ.

    Ο κ. Βενιζέλος πήρε τον λόγο στην συζήτηση για τον Ποινικό Κώδικα, από την οποία απείχε η αντιπολίτευση. Έτσι, η τελευταία ομιλία του έγινε ενώπιον μόνο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι τον χειροκρότησαν στο τέλος.

    Στην συνέχεια, ο κ. Βενιζέλος κατέβηκε στα βουλευτικά έδρανα και χαιρέτησε έναν έναν, δια χειραψίας, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονταν στην Ολομέλεια. Η συναισθηματική φόρτιση του Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν εμφανής. Αμέσως μετά επισκέφθηκε τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο γραφείο του στη Βουλή, όπου έμεινε για περίπου πέντε λεπτά και ακολούθως πήγε στα γραφεία των κοινοβουλευτικών συντακτών.

    Και εκεί ο κ. Βενιζέλος έντονα συγκινημένος, σχεδόν βουρκωμένος, χαιρέτησε δια χειραψίας όλους τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο χώρο και οι οποίοι φυσικά τον ρώτησαν αν πρόκειται να τον ξαναδούν σύντομα στη Βουλή. «

    «Θα το δούμε, έχει ο θεός» απάντησε ο κ. Βενιζέλος, με τους δημοσιογράφους να επιμένουν και να του λένε «εννοούμε στην επόμενη βουλή, όχι γενικά στο μέλλον».

    Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε με ένα πονηρό χαμόγελο.



    ΣΧΟΛΙΑ