• Πολιτική

    Ευ. Βενιζέλος: Με σέβεται η ΝΔ, αλλά όχι η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

    • NewsRoom
    Βενιζέλος

    Ευ. Βενιζέλος


    Βαριές αιχμές κατά της Φώφη Γεννηματά άφησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για την απόφασή της να μην τον συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

    «Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη διότι έχει πληγεί βαθύτατα η δημοκρατική παράταξη. Ελπίζω αυτή η βλάβη να μην είναι ανεπανόρθωτη» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Ο κ. Βενιζέλος προσπάθησε να εξηγήσει την δική του άποψη για τους  λόγους του διαζυγίου του με το ΚΙΝΑΛ. Όπως ανέφερε, δεν ήξερε καν γιατί τον κάλεσε το Σάββατο η κ. Γεννηματά. «Αφού κάναμε μια χαλαρή και χλιαρή συζήτηση για εκλογικά αποτελέσματα μου ανακοίνωσε ότι έχει τρία δεδομένα μπροστά της. Ότι έχει δεσμευτεί σε άλλο πρόσωπο. Μου ανακοίνωσε ότι όχι απλώς έχει αποφασίσει, αλλά έχει δεσμευτεί σε άλλο πρόσωπο. Δεύτερον ότι εγώ θέλει να παίζω έναν ευρύτερο ρόλο και τρίτον ότι έχουμε διαφορές στρατηγικής».

    «Με αυτά που συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ ενισχύουμε τη Νέα Δημοκρατία και μειώνουμε τον χώρο μας» είπε ο κ. Βενιζέλος. «Το ΚΙΝΑΛ έχει τα κριτήρια και τις διαδικασίες να κάνει την καλύτερη επιλογή για τον εαυτό του» είπε.

    Ο κ. Βενιζέλος υπενθύμισε πως ο ίδιος είχε ανακοινώσει δημόσια από τον Ιανουάριο ότι δεν θα κατέλθει υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη με σταυρό και πως είχε ενημερώσει για τις προθέσεις του και την ίδια την Φώφη Γεννηματά από τον Νοέμβριο του 2018. «Άλλωστε δεν υπάρχει προηγούμενο διατελέσαντος προέδρου κόμματος να κατέλθει ως υποψήφιος σε εκλογική περιφέρεια. Το φαντάζεστε για τον Ευ. Αβέρωφ ή τον Μ. Εβερτ ή τον Χ. Φλωράκη;», ανέφερε.

    Αναφερόμενος στον Γ. Καμίνη είπε πως «είναι συμπαθέστατος» αλλά «ο κ. Καμίνης δεν εκπέμπει αφ’ εαυτού του κάποιο στίγμα το μήνυμα το εκπέμπει η δική μου απομάκρυνση. Ολα τα υπόλοιπα ήταν προσχηματικά και υποκριτικά».

    Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος «αν μου έλεγε ότι δεν θέλει να είμαι στην επόμενη Βουλή αλλά να βοηθήσω την παράταξη ή να παραμείνω απ’ έξω για να προστατεύσω τον ευρύτερο ρόλο μου, εγώ θα το δεχόμουν. Δεν μου είπε αυτό. Μου είπε ότι έχουμε διαφορά στρατηγικής».

    Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε καθαρά την κ. Γεννηματά πως δεν τον ήθελε στο ΚΙΝΑΛ και πως με την κίνησή της στέλνει ένα σχετικό μήνυμα. «Είμαι εμπόδιο; Γιατί συμβολίζω τον αγώνα για τη διάσωση της χώρας; Γιατί συμβολίζω τον αγώνα υπέρ της Ευρώπης, του Δικαίου;», ανέφερε. «Δεν συμβολίζει η ίδια η κυρία Γεννηματά την συμπόρευση με τη Νέα Δημοκρατία ως αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας υπό τον Αβραμόπουλο στην κυβέρνηση Σαμαρά; Ή ο κ. Γιώργος Παπανδρέου που άνοιξε την πόρτα της συγκυβέρνησης με τον Γ. Καρατζαφέρη;» 

    «Εμένα δεν με ενδιαφέρει να είμαι βουλευτής. Το ερώτημα είναι αν το ΚΙΝΑΛ επιθυμεί να έχει και εμένα στη Βουλή. Ήθελε άρα να στείλει ένα μήνυμα. Το μήνυμα ότι κάτι αλλάζει στο ΚΙΝΑΛ, ένα ΚΙΝΑΛ χωρίς Βενιζέλο» εξήγησε. «Δεν με θέλουν».

    Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να καταρρίψει το επιχείρημα της κ. Γεννηματά περί επιλογής που δείχνει τη διεύρυνση του ΚΙΝΑΛ, λέγοντας πως αν ο ίδιος είχε επιλέξει να δεχθεί την πρότασή της, τότε δεν θα υπήρχε κανένα τέτοιο μήνυμα.  Μάλιστα, αναρωτήθηκε για το ποιος θα ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου  αν ο κ. Καμίνης, ο οποίος ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής, είχε εκλεγεί για την ευρωβουλή.

    Ο κ. Βενιζέλος παραδέχθηκε πως είναι δικαίωμα της προέδρου να επιλέξει τα πρόσωπα που επιθυμεί, ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση δεν πρόκειται απλά για επιλογή προσώπου, αλλά επί της στρατηγικής και του αξιακού συστήματος του Κινήματος.

    Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε για την Φώφη Γεννηματά ότι «Το άγχος της να εκλεγεί αυτοδύναμη η ΝΔ καταστρέφει την δημοκρατική παράταξη», ενώ λίγο αργότερα διαψεύδοντας τα διάφορα σενάρια για το πολιτικό μέλλον του και της δήθεν σχέσεις του με τη ΝΔ, δήλωσε πως «η Νέα Δημοκρατία με σέβεται» σε αντίθεση με την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.



    ΣΧΟΛΙΑ