ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την ποινή των 15 μηνών φυλάκισης επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον ανεξάρτητο βουλευτή, πρώην Βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Δημήτρη Κουκούτση. ο κ. Κουκούτσης κηρύχθηκε ένοχος για συκοφαντική δυσφήμιση κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Πέτρου Κωνσταντίνου, συντονιστή της Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α. και δημοτικού συμβούλου της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στο Δήμο Αθήνας.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Δημήτρης Κουκούτσης στις 24-8-2012 στο χώρο του κοινοβουλίου, που ο Πέτρος Κωνσταντίνου μαζί με τον Τζαβέντ Ασλάμ, Βασιλική Κατριβάνου κ.α. βρέθηκαν για να επιδώσουν ψήφισμα ύστερα από πορεία διαμαρτυρίας μεταναστών για τον τρόπο αντιμετώπισής τους από την αστυνομία, του επιτέθηκε λεκτικά και σωματικά, απευθύνοντάς του τη φράση, μεταξύ άλλων «τι θες εσύ εδώ, έξω από εδώ Πακιστανολάγνε, που σε γ… οι αραπάδες».
Δύο μέρες αργότερα και αφού το περιστατικό αυτό δημοσιοποιήθηκε, ο Δ. Κουκούτσης εξέδωσε δελτίο τύπο, στο οποίο καυχήθηκε ότι πέταξε έξω από τη Βουλή τον εμπρηστή της Μarfin, Πέτρο Κωνσταντίνου, αποδίδοντάς του ουσιαστικά την ποινική ευθύνη για τον εμπρησμό που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο των τριών εργαζομένων στις 5-5-2010.
Η απόφαση του δικαστηρίου, που εκδόθηκε χθες, υιοθέτησε ανάλογη καταδικαστική πρόταση της εισαγγελέως της έδρας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ποινή παρακράτησης 2 μισθών σε «κουρασμένο» αρεοπαγίτη που καθυστέρησε 130 αποφάσεις!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μαίη Ζαννή: Δεν υπάρχει έλλειμα φιλοδοξίας αλλά ευκαιριών!
- Booking: Απτόητος από τον πόλεμο ο ελληνικός τουρισμός – Τι απαντά για τον πόλεμο με τους ξενοδόχους
- Στα ραντάρ των ξένων επενδυτών η Ελλάδα – Οι hot κλάδοι για deals το 2026
- Fraport Greece: Άνοδος 3% στην επιβατική κίνηση το 2025 – Έσοδα άνω των 4 δισ. ευρώ για τον όμιλο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.